Laag Holland - Eindeloos genieten


Op een steenworp afstand van Amsterdam ligt dit gebied dat barst van de veelzijdigheid. Een heerlijk laagland waar jong en oud zich het hele jaar door kunnen uitleven en waar sappige weilanden grenzen aan oeroude stadjes en dorpen. Stoere verhalen over walvisvaarders echoën hier al eeuwen door historische straatjes, inmiddels overstemd door geluiden van eigentijds vermaak. Er is hier zoveel te zien, te doen en te beleven. Kom maar eens kijken en geniet mee. 

 

Ca s tricum Uitgeest Schermer Alkm a ar H oorn Am s t e r dam De Rijp Graft Beem s t er Oo s thui z en E t e r sheim Purme r end Edam Volendam Z a anstad Oo s t z a an Landsmeer B r oe k in W a t erland W ormer Marken Monnickendam

Laag Holland

Laag Holland is een uniek stukje echt Holland boven het Noordzeekanaal. Hier vind je nog rustieke dorpjes met pittoreske straatjes in weidse velden of verscholen achter de dijken. Omgeven door eindeloos veel groen, molens en water.

Beemster

Sinds 1999 is De Beemster opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege al het bijzonders dat het gebied te bieden heeft. Maak kennis met het mooie en open polderlandschap, de karakteristieke stolpboerderijen, historische dorpjes en meer!

Meer over Beemster

Edam-Volendam

Volendam staat bekend om haar mooie haven, traditionele kostuums en gerookte paling terwijl Edam juist één van Nederlands best bewaarde geheimen is. Wandel over de dijk uitkijkend over de Volendammer haven of slenter door het historische centrum van Edam!

Meer over Edam-Volendam

Landsmeer

Landsmeer vormt met de kernen Den Ilp en Purmerland een uitgestrekt lintdorp met een rijke eierhistorie. Door de waterrijke en natuurlijke omgeving is het de perfecte plek voor recreatiemogelijkheden zoals fietsen, wandelen, varen en nog veel meer.

Meer over Landsmeer

Land van Leeghwater

Landelijk Alkmaar ofwel het Land van Leeghwater vertelt je het verhaal over de Gouden Eeuw. Van de haringvisserij en walvisvaart tot de drooglegging van de Schermer, in het prachtige landschap is nog veel terug te zien. Kom je snel langs?

Meer over Land van Leeghwater

Oostzaan

Oostzaan is een van de oudste dorpen in de Zaanstreek. Het typische lintdorp wordt omringd door natuurgebied het Oostzanerveld en recreatiegebied Het Twiske, waardoor er elke dag zowel op het land als op het water genoeg te zien en te beleven is.

Meer over Oostzaan

Purmerend

In het hart van Laag Holland ligt de veelzijdige marktstad Purmerend. De aantrekkelijke binnenstad vertelt veel over de rijke historie en is met zijn vele bijzondere winkels en restaurants perfect voor een gezellig dagje uit.

Meer over Purmerend
Het Purmerends Museum op de Kaasmarkt in de Noord-Hollandse stad Purmerend.

Waterland

Waterland staat al eeuwenlang bekend als het groene en waterrijke stukje Nederland direct ten noorden van Amsterdam. Het is een prachtige omgeving waar het open veenweidelandschap wordt afgewisseld met historische dorpen en steden.

Meer over Waterland

Recreatie- en Natuurgebieden - in Laag Holland

De mooiste recreatie- en natuurgebieden zijn dichterbij huis dan je denkt. Zo ook in Laag Holland! Het aanbod is hier niet alleen eindeloos, maar ook enorm veelzijdig. Geniet van een verfrissende (herfst)wandeling door het Purmerbos, fiets door het uitgestrekte veenweidegebied of kom gezellig recreëren in Het Twiske of aan het Alkmaarder- en Uitgeestermeer. Hier vind je de rust en ruimte die je nodig hebt!