Van (Laag) Hollandse bodem

Laag Holland staat bol van streekproducten! Al jarenlang wordt er hier met trots de lekkerste streekproducten geproduceerd die – in sommige gevallen – zelfs wereldberoemd zijn. Niet alleen de grote producenten van streekproducten, maar ook de kleinschalige producenten zijn hier in overvloed aanwezig en bieden producten van uitstekende kwaliteit. Laag Hollandse makers werken hier aan (h)eerlijke producten van het land en uit het water. Proef heerlijke Noord-Hollandse kaas, tap melk bij een échte melktap of koop je vis bij één van de laatste palingrokerijen van de regio. 

 • Proef de regio

  In Laag Holland wordt vol enthousiasme gebakken, gerookt, gebrouwen... en natuurlijk gegeten! Neem je lege (fiets) tassen mee en ontdek de lekkerste streekproducten tijdens één van streekproducten routes. 

  Proef de regio Knoflook, spruitjes, ui en aardappel uit De Beemster.
 • Dat smaakt naar meer..

  Laag Holland biedt het hele jaar door hét decor voor talloze evenement. Ga dit najaar bijvoorbeeld peren plukken in De Beemster, bezoek de open dag bij Natuurboerderij Hardebol of ontdek nieuwe makers op de Laag Hollandse Makersmarkt. 

  Dat smaakt naar meer.. Biertje van Bierderij Waterland.
 • Boerderijwinkels & stalletjes

  Zelf je boodschappen doen bij de boer? Dat kan! Hier vind je een overzicht van alle boerderijwinkels en stalletjes in Laag Holland. 

  Boerderijwinkels & stalletjes Melktap bij de Nicolaashoeve in De Beemster.
 • Logeren bij de boer

  Ontdek het boerenleven van Laag Holland en boek eens overnachting bij de boer! 

  Logeren bij de boer Visroker op de Monnickendammer Visdagen.

Routes langs boerderijwinkels - Proef de regio

Zelf je boodschappen doen bij de boer? Dat is natuurlijk helemaal leuk! In een aantal speciaal samengestelde fietsroutes word je langs diverse streekproductenwinkels geleidt. Neem je lege boodschappen (fiets)tassen dus maar mee, want je kunt hier voor van alles terecht. Koop lokaal gemaakte Noord-Hollandse kaas, vers getapte zuivel, gerookte vis of heerlijke groenten en fruit. Ieder seizoen bieden onze makers uiteraard een ander aanbod. Dat is het mooie; koken met de seizoenen en genieten van lekker lokaal!