Een paradijs voor (water)vogels

Duizenden jaren geleden toverde men moerasland om in weiland met het natuurrijke Waterland Oost vol wuivende rietkragen, sloten en pittoreske dorpjes als eindresultaat. Van varen tussen de weilanden tot recreëren aan de Gouwzee, in dit uitgestrekte veenweidegebied vind je het allemaal. Trek erop uit en ontdek het zelf!

De Gouwzeeroute

Spring op de trappers en fiets langs de wuivende rietkragen van de ringvaart rondom droogmakerij de Purmer. Al fietsend over de hoge ring- en zeedijken heb je een prachtig uitzicht over de uitgestrekte polder De Purmer, het omringende oudere land en de spiegelende Gouwzee. Schitterend! Ook neemt de Gouwzeeroute je mee door historische stadjes als Edam, Volendam, Marken en Monnickendam en kun je onderweg de mooiste vogelsoorten spotten!

Ontdek de fietsroute

Ga op Wetlands Safari!

Ga mee op Wetlands Safari en ontdek Waterland Oost vanaf het water. Al peddelend door het 17e-eeuwse landschap word je hier en daar vriendelijke begroet door grazende koeien en door (water)vogels getrakteerd op een schitterend fluitconcert. Trotseer de smalle bruggetjes, vaar door dorpjes met huizen die bijna op het water drijven en smul onderweg van een geheel verzorgde picknick!

Ga op Wetlands Safari

Recreëren in Hemmeland

Recreatiegebied Hemmeland is dé plek om te genieten van de natuur en het water. Plons in de Gouwzee voor een verfrissende duik, spring op een surfplank of zeil over het water en beleef een dag vol waterpret. Blijf je liever aan de kant? Laat je dan te voet of te fiets meenemen langs de speel- en ligweiden en geniet van fraaie doorkijkjes en prachtige vergezichten! 

Op pad in Hemmeland