Natuur- en recreatiegebieden - Lekker naar buiten in Laag Holland

In Laag Holland lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan, toch heeft het landschap veel te vertellen. Het landschap zag er namelijk niet altijd zo uit, maar is door de jaren heen grotendeels door mensenhanden ontwikkeld. Er wordt veel werk verzet om dit bijzondere gebied zo mooi bewaard en toegankelijk te houden, zodat wij ervan kunnen genieten. De uitgestrekte veenweiden, het oneindig vele water en de overvloed aan flora en fauna maken dit stukje Noord-Holland een paradijs voor natuurliefhebbers.

Veenweidegebieden - in Noord-Holland

Op meerdere plekken in Laag Holland vind je prachtige veenweidegebieden. Elk veenweidegebied heeft zijn eigen charme en is op zijn eigen manier te beleven. Duik in de geheimzinnige wereld van het Ilperveld, kano langs de (w)eilandjes van het Oostzanerveld of bezoek het laagste punt van Noord-Holland in de Zeevang.

Het Purmerbos

Het Purmerbos in Purmerend is misschien wel één van Noord-Hollands 'jongste' bossen. Tussen de jonge populieren, essen, eiken en beuken is van alles te beleven. Maak bijvoorbeeld een heerlijke boswandeling over de slingerende bospaden, bezoek het hondenloosloopgebied met je trouwe viervoeter of ga met de kinderen naar het Speelbos. 

Het Purmerbos

Met de kinderen naar buiten

In Laag Holland barst het in de buitenlucht van de leuke kinderactiviteiten. Van lekker vies worden in het speelbos tot knuffelen met de leukste boerderijdieren, in Laag Holland kan het allemaal. Daarom hebben wij voor jou de leukste activiteiten in de regio op een rijtje gezet. Wat ga jij vandaag met de kinderen doen?

Kinderactiviteiten

Nog meer de natuur in...

Iedereen wilt de natuur op een andere manier beleven. De één trekt het liefst te voet door het Laag Hollandse landschap terwijl de ander het liefst op de fiets het landschap doorkruist. Ontdek hier de mooiste fiets- en wandelroutes, de leukste ruiterroutes en de leukste activiteiten in en op het water.