Werelderfgoed De Beemster - Werelderfgoed in het kwadraat

Je zult er maar wonen zo’n 3,5 meter onder zeeniveau. Complete waanzin! Dat is wat veel buitenlanders zullen denken, maar wij weten wel beter. De Beemster is vooral bekend door haar UNESCO Werelderfgoed status én haar wereldberoemde Beemster Kaas. Toch heeft De Beemster nog veel meer te bieden. Op deze VVV pagina lees je alles over de highlights in de De Beemsterpolder. 

 • Bijzonder in De Beemster

  Dit mag je niet missen als je in De Beemster bent.

  De Beemster Twizy's. Bijzonder in De Beemster
 • Fietsen en wandelen

  Verken de rechte wegen van De Beemster te voet of op de fiets.

  Fietsen en wandelen
 • De Beemster op haar best

 • Historisch Beemster

  Ontdek hoe het er vroeger aan toe ging in De Beemster.

  Historisch Beemster
 • UITagenda

  Wat is er vandaag voor leuks te doen in De Beemster?

  UITagenda

Toen water land werd - Werelderfgoed in De Beemster

Met de inzet van 43 windmolens verliet in 1612 de laatste druppel water het Beemstermeer. Wat er overbleef was een strak geordend landschap van akkers, wegen, kanalen, dijken en nederzettingen. En dit landschap bestaat nog steeds! Als je over de Beemster ringdijk wandelt, heb je een goed zicht op de bijzondere structuur van de polder én op het grote verschil in waterniveau. Wat een knap staaltje watermanagement!  Vanwege al dit bijzonders is De Beemster opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Kom dus snel met eigen ogen bekijken wat er zo bijzonder is aan De Beemster.

Stelling van Amsterdam

In dit bijzondere Werelderfgoed staat nóg een Werelderfgoed; De Stelling van Amsterdam. Het moest de perfecte beveiliging voor ons land worden. Een harnas voor de hoofdstad, zodat in tijden van oorlog de regering en het koningshuis zich hier konden terugtrekken. De Stelling van Amsterdam werd ingehaald door de tijd en bleef als verdedigingslinie ongebruikt. Gelukkig maar, want daardoor kunnen wij vandaag de dag genieten van een groot aantal forten met leuke nieuwe functies. Zoals Fort Resort Beemster! 

readMore
Meer over de forten

Streekproducten

De welbekende kaas is niet het enige streekproduct uit de Beemster. Er groeit en bloeit van alles op de vruchtbare kleigrond. Van knapperige appels en sappige peren tot stevige aardappels en smaakvolle knoflook. Veel van deze producten zijn verkrijgbaar in de kleine lokale boerderijwinkels. Ga snel op pad en prikkel je smaakzintuigen!

 

readMore
Klik hier voor de Beemster streekproducten

Blijf je logeren?

De Beemster barst van de leuke overnachtingsadresjes. En dat is maar goed ook, want één dag is te kort om de Beemster te ontdekken.
Blijf dus lekker een nachtje slapen in een knusse B&B, een hippe vakantiewoning of een kleinschalig hotel, zodat je meer tijd hebt om de Beemster te verkennen. Word wakker in een imposant fort, een gezellige pipowagen of een romantische Bed & Breakfast. Geniet van de gastvrijheid, de ontbijtjes van lokale streekproducten en natuurlijk de rust.....