Pracht & Praal - Ontdek ze allemaal!


Van de Kaaswaag in Edam tot een prachtige (stads)wandeling langs de historische geveltjes van Monnickendam. De lijst met bezienswaardigheden in Laag Holland is eindeloos. Je komt ogen te kort om alles te bewonderen! Met onze favorieten helpen wij jou graag een klein beetje op weg, dus ga op pad en vink ze allemaal af. Waar ga jij beginnen?

Stadswandelingen

Wil jij de bezienswaardigheden van Laag Holland eens van dichterbij bekijken? Loop dan één van de (stads)wandelingen. Download de IZI.travel app of haal je folder bij één van de VVV locaties. Loop jij liever een wandeling met gids? Sluit dan eens aan bij een wandeling met gids. Kijk in onze UITagenda voor alle data. 

Bekijk de UITagenda

De Stelling van Amsterdam

Het moest de perfecte beveiliging van ons land worden, maar de Stelling van Amsterdam werd ingehaald door de tijd en bleef als verdedigingslinie ongebruikt. Gelukkig maar! Want daardoor kunnen wij vanaag de dag genieten van van een groot aantal ongeschonden forten en een enorme lap ongerepte natuur. Negen van de 42 forten liggen in Laag Holland. 

Forten in De Beemster

Buiten bezoekuren - Trek je eigen plan

Laag Holland is rijk aan mooie, leuke, knusse of romantische plekken, die - juist doordat ze zo onwaarschijnlijk mooi, knus of romantisch zijn - druk bezocht worden. Hierdoor kan de schoonheid je wel eens ontgaan. Tip: bezoek die plekken eens op een minder druk tijdstip! 's Ochtends bijvoorbeeld, vóór zonsopgang. Of wanneer de schemer inzet en het gebied ligt uit te rusten van een drukke dag. 

Nog meer Laag Holland...

Kun jij geen genoeg krijgen van Laag Holland? Niet getreurd, er is meer! Zoek een overnachting die bij je past en neem de tijd om Laag Holland verder te leren kennen. Vind de leukste evenementen in de UITagenda en prikkel je smaakpapillen in één van onze horecagelegenheden.