Supertrio aan het Markermeer - Edam - Volendam - Zeevang

Ze worden vaak in één adem genoemd, maar oh wat zijn ze verschillend! Edam en Volendam: de een statig en kalm, de ander bruisend van energie. Sinds eeuwen worden ze omarmd door het oud veenweidegebied 'Zeevang', waar de natuur ongerept zijn gang kan gaan. De rollen van Edam en Volendam hebben zich door de eeuwen heen nogal afgewisseld. Want waar Volendam tegenwoordig meer in de spotlights staat, met klederdracht en palingsound, was Edam vroeger de plek waar het vooral gebeurde. De Polder Zeevang herkent men aan de kenmerkende verkaveling van lange stroken en ontelbare tussenliggende smalle sloten. Het landschap ligt hier op sommige delen meer dan zes meter onder zeeniveau! Als je de tijd neemt om deze parels te gaan ontdekken, dan zal je verrast worden door de schoonheid en authenticiteit! Dit gebied heeft zoveel te bieden...

 • Fietsen en Wandelen

  Nieuwsgierig geworden naar dit veelzijdige gebied? Bewonder pracht en praal vanaf de Markermeerdijk of ontdek een stukje Laag Holland 6,5 meter onder NAP. Bekijk hier alle routes. 

  Fietsen en Wandelen
 • 8x doen in Edam-Volendam

  Ontdek Edam en Volendam net even anders dan anders

  8x doen in Edam-Volendam Het beeld van 'De Bap' op de dijk van Volendam.
 • Bijzonder Edam, Volendam en Zeevang

 • Leven met het water

  Ga op ontdekking in Edam en Volendam en ontdek hoe men hier tot vandaag de dag leeft met het water.

  Leven met het water Virtual Reality bij de Volendam Experience.
 • UITagenda

  Edam-Volendam biedt het hele jaar door het perfecte decor voor tallozen evenementen. Wat dacht je van de Volendammer dagen, lekker swingen tijdens muziekevenementen of een rondwandeling met gids door het pittoreske Edam?

  UITagenda Kaasdragers op de Kaasmarkt in Edam.

Blijf je logeren? - De leukste overnachtingslocaties in Edam, Volendam & Zeevang

Eén dag is vaak niet genoeg om al het moois in Edam en Volendam te bekijken. Boek dus snel een overnachting, zodat je meer tijd hebt om deze mooie plaatsen en het landelijke gebied te verkennen.