Edam-Volendam

Mooi aan het Markermeer

Aan het Markermeer ligt misschien wel het meest bekende plaatsje van Nederland; Volendam. Samen met Edam vormt zij een prachtige gemeente. Als je de tijd neemt om deze twee parels in combinatie met haar achterland  te ontdekken, dan zal je verrast worden door de schoonheid en authenticiteit. Zo ontdek je deze plekken niet alleen als toeristisch trekpleisters, maar als echt speciale plaatsen met een bijzonder verhaal.

Paling, haring en kaas

Wereldberoemd door de streekproducten. Kom, proef en geniet.

Leven met het water

Als je zo dicht aan een dijk woont, is het gevaar van het water altijd dichtbij.

Bijzonder in Edam en Volendam

Instagram hotspots

Bekende kiekjes, eindeloze vergezichten en bijzondere haventjes. Dit zijn de mooiste plekjes van Edam-Volendam.

3x van de gebaande paden

Ontdek Edam en Volendam net even anders dan anders

Edam
  • Edam

Wat een plaatje!

Een van Laag Hollands best bewaarde geheimen is Edam. In de luwte van het rumoerige Volendam kun je hier in alle rust genieten van kunst, cultuur, historie, winkels, restaurants…
Ja, van wat eigenlijk niet?

readMore

Landelijk Edam en Volendam

Stap op de fiets en verruil de reuring van Edam en Volendam voor de rust en ruimte van het landelijke gebied. Zet koers richting het laagste punt van Noord-Holland en geniet onderweg van de weidse uitzichten en de gezellige schapen.

readMore
Klik hier voor alle fietsroutes

Blijf je logeren?

Eén dag is vaak niet genoeg om al het moois in Edam en Volendam te bekijken. Boek dus snel een overnachting, zodat je meer tijd hebt om deze mooie plaatsen en het landelijke gebied te verkennen.