Purmerend Marktstad - Verrassend hart van Laag Holland

De aantrekkelijke binnenstad vertelt veel over de rijke historie van Purmerend. In 1484 kreeg Purmerend als enige plaats in de regio marktrechten en ieder plein had zjin eigen marktbestemming: Kaasmarkt, Schapenmarkt, Vismarkt en de Koemarkt. Ook nu zit de handelsgeest er nog steeds goed in. Je kunt je hier de hele dag vermaken met winkelen in de vele bijzondere winkeltjes die de stad rijk is. Maar Purmerend is ook de perfecte plek voor wie op zoek is naar een lekkere maaltijd, hippe borrelplek of een gezellig avondje uit. Purmerend ligt letterlijk in het hart van laag Holland en is hierdoor de ideale uitvalsbasis om al het moois van de regio te ontdekken. 

 • Winkelen in de binnenstad

  In het overdekte Eggert winkelcentrum vind je vooral de grote ketens, maar als je de knusse oude straatjes induikt word je verrast met de leukste unieke boetiekjes en winkels. 

  Winkelen in de binnenstad
 • UITagenda

  In de bruisende marktstad Purmerend is voor jong en oud genoeg te beleven. Van kleine tot grote evenementen en alles daartussenin. Hier vind je de volledige UITagenda. 

  UITagenda
 • Ontdek Purmerend

 • Eten & Drinken

  Door de eeuwen heen werd hier volop in vee gehandeld. Nu is de Koemarkt een gezellig horecaplein met veel cafés, restaurants en in de zomer heerlijke terrassen. Ontdek alle horeca in Purmerend. 

  Eten & Drinken
 • Fietsen en wandelen

  Ga lekker de natuur in vanuit het hart van Laag Holland. Stap op de fiets of trek je wandel-schoenen aan en ontdek wat de omgeving van Purmerend allemaal te bieden heeft!

  Fietsen en wandelen

Gastvrij Purmerend - Van alle markten thuis

Door de eeuwenlange marktervaring zit het handelen de Purmerenders in het bloed. En dat is goed te zien wanneer je hier rond loopt. Wie wil kan de hele dag zoet zijn met winkelen. In het Eggert Winkelcentrum vind je vooral de grote ketens, maar wie hier de knusse oude straatjes induikt, wordt verrast met een flink aanbod zelfstandige winkels. Iedere dinsdagochtend slingert de warenmarkt door de historische straten. Verse groenten, vis en échte Noord-Hollandse kaas, maar ook kleding en speelgoed. 

Vergeet tijdens het winkelen niet af en toe even om je heen te kijken. Want de historische architectuur in het centrum van Purmerend is ook meer dan de moeite waard. Je vindt hier bijvoorbeeld prachtige klokgevels, trapgevels en halsgevels. En op de kaasmarkt staat al sinds mensenheugenis het oude stadhuis, waar nu het Purmerends Museum is gevestigd. 

Stadswandelingen

Ontdek Purmerend tijdens één van stadswandelingen. Met of zonder gids ben je verzekerd van een leuke ochtend of middag waarbij je langs de mooiste plekjes van Purmerend wordt geleid. Kies bijvoorbeeld voor de bomen wandeling, de grachtenwandeling of de stadswandeling.

readMore
Stadswandelingen Purmerend

Haven

De haven van Purmerend is een ideale tussenstop op de drukke waterweg van Alkmaar naar Amsterdam. Er zijn veel vernieuwde ligplekken die van alle gemakken zijn voorzien. Vanaf de haven loop je zo het centrum in voor een boodschap, middagje sightseeing of een heerlijk avondje uit.

 

readMore
Haven Purmerend