Leven onder Zeeniveau - Laag, Lager, Laagst


Laag Holland is een uniek stukje echt Holland boven het Noordzeekanaal. Dit unieke voormalige nationaal landschap kenmerkt zich door haar unieke ligging onder het zeeniveau. Mens en natuur hebben in Laag Holland samengewerkt om iets heel moois onder zeeniveau te maken. Dat vind je terug in de openheid, de prachtige rechte lijnen, en de beschermde stads- en dorpsgezichten. Geen grootschalige nieuwbouw dus, maar oude molens, droogmakerijen, weidse uitzichten en ruimte voor rust en natuur. Waar een bezoek aan pittoreske dorpen en steden afgewisseld kan worden met unieke activiteiten in de natuur.

 • Ode aan het landschap

  Ontdek het verhaal achter Laag Holland & geef een 'ode' aan dit rijke landschap!

  Ode aan het landschap Zwaan op sloot bij Watergang
 • Leven onder zeeniveau

  Van toen tot nu, Laag Hollanders zijn experts als het gaat om leven met het water. 

  Leven onder zeeniveau Schermermolens
 • Proef de regio

  Lokale bieren, Edammer kaas, Beemster fruit en nog meer streekproducten voor de fijnproevers.

  Proef de regio Perenboom in De Beemster.
 • Stad & Land

  Wees welkom in Laag Holland, word verliefd op de regio en je wilt er nooit meer weg!

  Stad & Land

Natuur- en recreatiegebieden

Op zoek naar actie of ontspanning? Trek dan de natuur in en ontdek het veelzijdige landschap van Laag Holland. Van klimmen en klauteren in het piepjonge Purmerbos tot een rustgevende vaartocht door de eeuwenoude veenweidegebieden, hier is voor iedereen een avontuur te beleven.

readMore
Trek de natuur in!

Vooral in het voorjaar en de zomer is deze 'achtertuin van Amsterdam' een zeer geliefde 'hideaway'. Weilanden vol met bloemen, wuivend riet in de sloten en in de lucht klinkt het oorverdovende gekwetter van weide- en moerasvogels. Een heerlijke periode om te fietsen en wandelen of om te varen en te genieten van de natuur. Maar ook lekker recreëren met kinderen kan: bijvoorbeeld bij Het twiske of langs de oevers van het Alkmaarder- en Uitgeestermeer. Ook frivoliteiten als kinderfeestjes bij de boer, koeknuffelen, golfen met een klomp en logeren in een pipo-wagen behoren allemaal tot de mogelijkheden. 

In het najaar en winter is het landschap anders, maar zeker niet minder mooi. Honderden slootjes en riviertjes vormen al na een paar stevige nachten vorst een ideale route voor schaatspret. Niet zelden dringt een surrealistisch decor zich op: in een laaghangende mist op de velden verwijnen de poten van de koeien en al die dwars op elkaar liggende watertjes toveren het gebied om tot een labyrint. Een mooi seizoen om de horecagelegenheden ook eens van binnen te bekijken of de vele binnenactiviteiten te ontdekken.