Avonturen in het bos

Het Purmerbos is nog piepjong. Toch is er al veel te beleven tussen de populieren, essen, eiken en beuken die ruim twintig jaar geleden werden aangeplant. Slingerende struinpaadjes geven je het echte ‘bosgevoel’ en voor kinderen is het speelbos een avontuurlijke speelplek met kruip-en-sluipdoor-gangen. Natuurlijk is er nog veel meer te beleven, dus ontdek het snel!

Het kabouterpad

Wist je dat er in het Purmerbos kabouters wonen? Ga zelf als échte kabouter met puntmuts en kabouterpin op pad en breng een bezoek aan je kaboutervriendjes. Houd je ogen goed open, want kabouters laten maar hele kleine kaboutersporen achter. Voor onderweg krijg je allerlei leuke kabouteropdrachtjes mee die per seizoen verschillen. Volbreng als echte kabouterspeurder alle opdrachten en word uitgeroepen tot ‘Kabouterspeurder van de dag’. En psst… de muts en pin, die mag je houden!

Ontdek het kabouterpad

Het Phoenixpad

Bewandel het Phoenixpad en ga op zoek naar de letters op de bomen, lees de gedichten in het bos en ontdek welke vogels er leven. Al wandelend kom je echt van alles tegen en kun je genieten van natuur en poëzie tegelijkertijd. Misschien ontmoet je de phoenix wel! Een heel bijzondere vogel. Men zegt dat hij wel vijfhonderd jaar oud kan worden. Leuk om te weten: het Phoenixpad is een ontwerp van beeldend kunstenares Mirjam Bakker en de gedichten zijn geschreven door Purmerendse jongeren.

Naar de wandelroute

Het speelbos

Speciaal voor kinderen vind je in het Purmerbos het spannende  speelbos. Dé plek waar kinderen op avontuur kunnen gaan en al hun energie kwijt kunnen. Ga op ontdekkingstocht en spring op de stapstenen door het water en verken de verschillende eilandjes. Bang om natte voeten te krijgen? Klauter dan over de touwbrug! Of speel met leeftijdsgenootjes verstoppertje in de kruip-en-sluip-doorgangen of bouw een echte hut van losliggende takken. 

Ga op avontuur