Oostzaan

Het groene genieten

Oostzaan is één van de drie oudste dorpen in de Zaanstreek. Het historische dorp wordt omringd door prachtige natuur, met aan de westzijde natuurgebied het Oostzanerveld en aan de oostzijde recreatiegebied Het Twiske. Het unieke veenlandschap is het beste te bewonderen vanuit een klein bootje of een kano. Wandel je het 'Trekvogelpad'? Dan ligt Oostzaan op etappe 4 en is het de ideale plek voor een pauzeplek of overnachting.

Fietsen en wandelen

Door de prachtige ligging van Oostzaan is het hier heerlijk fietsen en wandelen.

Varen

Huur een bootje of een kano en ontdek de natuur vanaf het water.

Highlights van Oostzaan

De Grote Kerk

Een ontmoetingsplek voor kerkdiensten, exposities en concerten.

Unieke natuur bij Oostzaan

Ondanks haar ligging op slechts een steenworp afstand van Amsterdam, wordt Oostzaan omringd door prachtige natuur. Het is een oase van rust met mooie uitzichten en oorverdovende stilte....

Het Oostzanerveld

Je kunt hier urenlang tussen de langgerekte weilanden doorglijden in een kano of op een platbodem. Geniet van de mooie natuur en van de stilte die alleen af en toe onderbroken wordt door het vrolijke gekwetter van de vele weidevogels. Kievieten, grutto’s, smienten, buizerds en bruine kiekendieven vliegen hier in groten getale rond. Maar je komt onderweg ook nog andere dieren tegen. Er staan her en der op de (w)eilanden runderen vrolijk te grazen.

readMore
Lees hier het verhaal van Jan en Martin
© Cobie de Vries

Het Twiske

Het Twiske is een recreatiegebied nét ten noorden van Amsterdam. Geniet van de mooie fiets- en wandelpaden of ga skeeleren, paardrijden, fluisterboot varen, suppen, kanoën of duiken. Is dat allemaal wat te actief voor je? Dan kun je er ook heerlijk relaxen op een strandje of een hapje en een drankje doen bij één van de drie restaurants.

readMore
Klik hier voor het verhaal van Dick

Wat is er nog meer te doen?

Als je toe bent aan iets anders dan natuur, dan kun je altijd neerploffen bij één van de restaurantjes die Oostzaan rijk is, klimmen in het klimpark of lekker ontspannen in een hotel of B&B.