Spetter Spatter Plons - Watervertier in Laag Holland

Watersporters kunnen hun lol niet op in Laag Holland, want hier is het water immers in overvloed aanwezig. Groot water, zoals de Gouwzee en het IJssel- en Markermeer, maar ook plassen, vaarten, grachten, riviertjes en sloten. En allemaal zijn ze begaanbaar. Van rustig dobberen op het water tot loeihard over het water scheuren: het kan hier allemaal!

 • Jachthavens

  Wist jij dat het grootste jachthavengebied van West-Europa in Laag Holland ligt? Kijk hier voor een overzicht van alle jachthavens. 

  Jachthavens
 • Watersportverhuur

  Of je nu willen fluistervaren, kanoën of suppen. Laag Holland barst van de verhuurlocaties. Je vindt ze hier!

  Watersportverhuur
 • Waterrijk Laag Holland

 • Vaarroutes

  Vanaf het land is Laag Holland al een feest om te zien, maar stap eens in een boot(je) om dit mooie gebied vanaf het water te aanschouwen. 

  Vaarroutes
 • Zwemmen

  De leukste zwemplekken van Laag Holland vind je hier!

  Zwemmen

Van zwemmen tot zeilen

Van plassen tot grote meren, dat er in Laag Holland water genoeg is wist je natuurlijk al. Maar wist je ook dat er op en in het water genoeg te beleven valt? Zoek op een warme zomerdag verkoeling aan het Markermeer, vind ontspanning in Het Twiske of stap op een zeilboot en voel je de koning(in) van het water! 

Tips voor onderweg

Een goede voorbereiding is het halve werk! Voordat je het water op trekt is het handig om jezelf voor te bereiden. Met onze tips voor onderweg ga je voorbereid op pad met de leukste horecagelegenheden aan het water, openbare aanlegplaatsen en stippel je jouw route uit met het sloepennetwerk!