Recreatiegebied Het Twiske en Waterland

Waterland is het landelijke gebied tussen Amsterdam-Noord, Zaandam, Hoorn en het Markermeer. Hier kom je voor rust, uitgestrekte weilanden met grazende koeien en veel water. In Waterland liggen een aantal natuurreservaten en recreatiegebieden. Het landschap wordt gekenmerkt door open graspolders met veenriviertjes, lintdorpen met kleurrijke houten huizen en stolpboerderijen.
De planten- en natuurwereld is bijzonder. Het gebied heeft vele recreatiemogelijkheden, zoals fietsen, wandelen en varen.

Een van de recreatiegebieden in Waterland - ten noorden van Amsterdam - is Het Twiske. Dit recreatiegebied bestaat voor een derde uit water en biedt volop mogelijkheden om te zwemmen, duiken, surfen en zeilen. Als recreatiegebied is Het Twiske populair bij kinderen die zich hier kunnen uitleven op en aan het water. Het Twiske heeft een speelsloot, spartelvijver en een avonturenspeelplaats met buizenfort, kabelbaan, piratenschip, kasteel en pontjes. Daarnaast zijn er maar liefst zeven strandjes en een haven. Voor natuurliefhebbers is het een toevluchtsoord waar ze ongestoord kunnen fietsen, wandelen, varen, paardrijden en skeeleren in een afwisselend landschap. 

Wandelen en Fietsen

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Twiske-Waterland. Van weilanden tot bloemrijke hooilanden, moeraslandjes en bosgebieden. Je vindt het hier allemaal! Stap op de fiets of trek je wandelschoenen aan en volg één van de routes door het recreatiegebied. Misschien kom je onderweg wel oog in oog te staan met een Schotse Hooglander
of spot je de mooiste weide-, water- en rietvogels.

Op avontuur met kinderen

In Het Twiske kunnen kinderen zich op en aan het water uitleven. Echte avonturiers kunnen op avontuur in de Avonturenspeelplaats. Ontdek het piratenschip, neem het pontje over het water of zoek de hoogte op en vlieg met de kabelbaan op grote hoogte over het land. Ga voor waterpret naar de Speelsloot of Spartelvijver en ga op ontdekking!

Kinderactiviteiten in Het Twiske

Horeca in Het Twiske

Heb je na een flinke wandeling, fietstocht of een hele dag spelen trek gekregen? Zelfs hiervoor  hoef je Het Twiske niet te verlaten. Neem plaats bij één van de vele horecagelegenheden en geniet van een hapje en een drankje. Van sfeervolle restaurants met terrasjes tot kiosken, er is keuze genoeg! 

Bekijk de horeca

Praktische informatie