Welkom in Landsmeer - Natuurrijk lintdorp

Landsmeer is een bijzonder lintdorp wat zich direct ten noorden van Amsterdam uitstrekt. Gelegen tussen zowel natuurgebied het Ilperveld als recreatiegebied het Twiske liggen de kernen Landsmeer, Den Ilp en Purmerland heerlijk rustig. De ideale uitvalsbasis om te logeren in één van de unieke B&B’s en vandaar uit de rest van Laag Holland te ontdekken.

 • Overnachten

  In Landsmeer overnacht je op slechts een steenworp afstand van Amsterdam. Kom gezellig slapen bij camping Het Rietveen of één van de prachtige B&B's in Landsmeer

  Overnachten
 • Fietsen en Wandelen

  Ga op pad en ontdek de routes door de bijzondere natuur rondom Landsmeer.

  Fietsen en Wandelen
 • Ontdek Landsmeer met deze tips

 • Eten & Drinken

  Van smaakvolle pizza's uit een authentieke houtoven tot de lekkerste afhaalmaaltijden, in Landsmeer vind je het allemaal! 

  Eten & Drinken
 • Verken de omgeving

  Landsmeer is de perfecte uitvalsbasis voor de leukste activiteiten in Laag Holland. Trek jij de natuur in of ga jij juist op ontdekkingstocht door de leukste dorpjes?

  Verken de omgeving

Anton Heyboer Art Gallery

Anton Heyboer is één van de meest bekende kunstenaar van de afgelopen eeuw. Vele van zijn werken zijn aangekocht door bekende internationale musea. Heyboer woonde met zijn vier vrouwen in een commune in Den Ilp (Landsmeer). Zijn vijfde vrouw is Petra, zij woont aan de overkant van de straat en verhandelt hier nog steeds Anton’s kunst vanuit de Anton Heyboer Art Gallery.

Naar de Anton Heyboer Art Gallery

Het Twiske

Een bijzonder waterrijk recreatiegebied met strandjes, talloze wandelroutes en fietspaden. Huur een bootje en vaar over de Stooterplas of geniet bij één van de horecazaken van een heerlijke lunch, borrel of diner. De kinderen kunnen zich urenlang vermaken in de avonturenspeelplaats, speelsloot en het klimpark.

Ga naar Het Twiske

Nog meer Landsmeer?

Landsmeer is de perfecte uitvalsbasis om Laag Holland verder te ontdekken. Kom gezellig eten bij één van de horecagelegenheden, struin door het winkelgebied of verken de omgeving te fiets of te voet.