Landsmeer

Landsmeer natuurrijk lintdorp

Landsmeer is een bijzonder lintdorp wat zich direct ten noorden van Amsterdam uitstrekt. Gelegen tussen zowel natuurgebied het Ilperveld als recreatiegebied het Twiske liggen de kernen Landsmeer, Den Ilp en Purmerland heerlijk rustig. De ideale uitvalsbasis om te logeren in één van de unieke B&B’s en vandaar uit de rest van Laag Holland te ontdekken.

© Niels Hogeweg

Het Ilperveld

Een rijk van honderden eilandjes. Bestudeer de vele weidevogels of ga mee op bootexcursie

© Ria de Boer

Fietsen en Wandelen

Ga op pad en ontdek de routes door de bijzondere natuur rondom Landsmeer.

Ontdek Landsmeer met deze tips

De Eierhistorie

Kippen- en ganzeneieren, in de 19e eeuw barste Landsmeer ervan met de Zaanse koek- en beschuitindustrie als afnemer!

3x actief

Benieuwd naar de leukste activiteiten in Landsmeer? 

Anton Heyboer Gallery

Anton Heyboer is één van de meest bekende kunstenaar van de afgelopen eeuw. Vele van zijn werken zijn aangekocht door bekende internationale musea. Heyboer woonde met zijn vier vrouwen in een commune in Den Ilp (Landsmeer). Zijn vijfde vrouw is Petra, zij woont aan de overkant van de straat en verhandelt hier nog steeds Anton’s kunst vanuit de Anton Heyboer Art Gallery.

readMore
Naar de Anton Heyboer gallery

Het Twiske

Een bijzonder waterrijk recreatiegebied met strandjes, talloze wandelroutes en fietspaden. Huur een bootje en vaar over de Stooterplas of geniet bij één van de horecazaken van een heerlijke lunch, borrel of diner. De kinderen kunnen zich urenlang vermaken in de avonturenspeelplaats, speelsloot en het klimpark.

readMore
Ga naar Het Twiske

Nog meer Landsmeer?

Landsmeer is de perfecte uitvalsbasis om Laag Holland verder te ontdekken. Kom gezellig eten bij één van de horecagelegenheden, struin door het winkelgebied of verken de omgeving te fiets of te voet.