Lente in Laag Holland

De lammetjes huppelen weer vrolijk in de wei, kleurrijke bloemen poppen uit de grond en de vogels trakteren je op een prachtig fluitconcert. Dit kan maar één ding betekenen: de natuur ontwaakt uit haar winterslaap en is klaar voor het voorjaar. Ook dit seizoen is er weer een heleboel te beleven in Laag Holland! Wat dacht je van een bezoekje aan een gezellige theetuin, heerlijk van de vroege zonnestralen genieten op één van de vele mooie terrassen in Laag Holland of op zoek gaan naar de eerste weidevogels van dit seizoen tijdens een rustgevende vaarexcursie? Het kan allemaal tijdens deze lente in Laag Holland!

 • Het Twiske

  Het Twiske is een recreatiegebied in de omgeving van Oostzaan. Hier vind je gezellige terrasjes, mooie wandelpaden en avontuuurlijke speeltuinen. Heerlijk recreëren in de achtertuin van Amsterdam!

  Het Twiske Hooglander met kalf
 • Streekproducten

  Nieuw seizoen betekend: nieuwe streekproducten! Op deze pagina vind je alle plekken waar je heerlijk verse streekproducten van lokale makers kunt kopen.

  Streekproducten Appels in appelboom
 • Wat is er te doen deze lente?

 • Speeltuinen

  De zon komt steeds vaker weer om de hoek stralen en het word weer later donker, dé ultieme tijd om lekker energie kwijt te raken in een van de speeltuinen in Laag Holland!

  Speeltuinen Kind op speeltoestel
 • Theetuinen

  In Laag Holland zijn er verschillende gezellige theetuinen waar je even heerlijk tot rust kunt komen. Wat dacht je van een kopje koffie met een heerlijk gebakje in het voorjaarszonnetje?  

  Theetuinen Thee tuin Overleek

Laag Holland in bloei

Het voorjaar betekend ook weer een hele hoop bloeiende bloemen. Hieronder hebben wij een reeks aan prachtige velden, kleurrijke routes en een creatieve pluktuinen op een rijtje gezet voor jou om te bezoeken in de lente!

Het terrasseizoen gaat weer van start!

Even gezellig met vrienden of familie een drankje doen, of wat dacht je van een heerlijke lunch? In de lente begint het terrasseizoen weer en kan dit allemaal heerlijk op het terras! In laag Holland is er veel aanbod van verschillende soorten terassen. Van strand terrasjes, theetuinen maar ook op de koemarkt zijn er heerlijke plekjes waar je even kunt bijkletsen onder het genot van een drankje en het lente zonnetje.

Terrassen in Laag Holland
Terras met mensen

Leuke uitjes

Met de komst van het zonnetje hebben wij alvast drie leuke uitjes voor je uitgezocht om te doen tijdens de eerste lente zonnestralen. De uitjes kun je gezellig samen doen met het hele gezin, een groep vrienden of gewoon even heerlijk alleen met jezelf.

Laag Hollandse Makersmarkt

Op 1 juli vindt op de kaasmarkt in Purmerend de 3e editie van de Laag Hollandse Makersmarkt plaats! Op deze markt vind je kraampjes met verschillende lokale ondernemers die heerlijke verse streekproducten verkopen. Kom je ook langs?

Laag Hollandse Makersmarkt
Collage Laag Hollandse Makersmarkt april 2023.