Laag Holland verwelkomt de lente!

De lammetjes lopen weer vrolijk door de wei, terwijl kleurrijke bloemen uit de grond tevoorschijn schieten en de vogels je trakteren op een prachtig fluitconcert. Dit kan maar één ding betekenen: het is weer volop lente in Laag Holland! Laat je inspireren door de mooiste fiets- en wandelroutes, fijnste terrassen en leukste adressen en ga dit voorjaar op pad in de regio.

 • Theetuinen

  In Laag Holland zijn er verschillende gezellige theetuinen waar je even heerlijk tot rust kunt komen. Wat dacht je van een kopje koffie met een heerlijk gebakje in het voorjaarszonnetje?  

  Theetuinen Theetuin neckermolen, vriendinnen die lekker borrelen in de zon
 • Fietsen & Wandelen

  De zon begint steeds vaker tevoorschijn te komen en de dagen worden langer. Hierdoor is het de perfecte tijd om de regio per fiets of te voet te verkennen.

  Fietsen & Wandelen Twee fietsende mensen door de polder, met gele bloemetjes in de voorgrond en op de achtergrond zie je en tractor.
 • Wat is er te doen deze lente?

 • Kinderactiviteiten

  Ga samen met de kinderen op pad en ontdek de leukste activiteiten in Laag Holland! 

  Kinderactiviteiten Spelende kinderen in speeltuin, kind van glijbaan met blauwe jas
 • UITagenda

  Ben je benieuwd naar wat er deze lente te beleven valt in Laag Holland? Neem een kijkje in onze UITagenda en ontdek de nieuwste lenteactiviteiten bij jou in de buurt!

  UITagenda Ondernemer van Natuurboerderij Hardebol achter haar kraam tijdens de Laag Hollandse Makersmarkt.

Beleef de stralende lente!

Met de eerste zonnestralen die doorbreken, is het de perfecte tijd om lekker naar buiten te gaan en te genieten van het mooie weer en de stijgende temperatuur. Om optimaal van het voorjaar te kunnen genieten, hebben wij speciaal voor jou twee tips die ideaal zijn voor op een zonnige lentedag! 

Vier het terrassenseizoen

Gezellig samenkomen met vrienden of familie voor een drankje, of misschien wel een heerlijke lunch? Met de komst van de lente opent het terrassenseizoen weer: dat betekent genieten in het zonnetje op het terras! In Laag Holland vind je een divers aanbod aan terrassen, variërend van restaurants aan het water, theetuinen en knusse plekjes in de binnenstad van Purmerend. Wanneer kom jij genieten op het zonnige terras?

Terrassen in Laag Holland
Koemarkt terras tijdens lente en zomerseizoen met heerlijke hapjes op tafel

Toeren door Laag Holland

Op zoek naar een avontuurlijke rit met een uniek vervoermiddel? Ontdek de zoemende elektrische scooters, snelle e-bikes en stoere fatbikes. Maar natuurlijk kan je ook voor een gewone fiets kiezen. Op onze pagina vind je alles wat je moet weten over de verhuurders in Laag Holland.

Verhuur in Laag Holland
Twizy foto met roze tulpen in de achtergrond

Tulpen beleven in Laag Holland

Laag Hollandse Makersmarkt

Op zaterdag 20 april komt de Kaasmarkt in Purmerend tot leven, net als in vroegere tijden, als een bruisend marktplein vol met de heerlijkste en mooiste producten uit de regio. Een selectie van lokale makers presenteert tijdens deze editie hun beste creaties. Van verse groenten uit de Beemster en veganistische koekjes tot handgemaakte sieraden en bloemen. De diversiteit van het aanbod op de markt is weer overweldigend! Komen we jou ook tegen op de markt?

Laag Hollandse Makersmarkt
Vrouw in kraam die spullen verkoopt in purmerend