Eten & Drinken

Wat eten we vandaag?

In een regio rijk aan streekproducten, mooie plekjes aan het water en gezellige historische pleinen is het vanzelfsprekend een feestje om uit eten te gaan. Kies je voor een goede start van de dag met een heerlijk ontbijt, schuif je aan voor lunch, proost je tijdens een gezellige borrel of sluit je de dag hier af? Alle horeca adressen vind je hieronder.

Theetuinen

Niks is zo lekker als even helemaal tot rust komen bij een theetuin. Je bent er vaak omgeven door prachtige natuur en je kunt er smullen van heerlijke (zoete) lekkernijen. Laat het grote genieten dus maar snel beginnen.....

readMore
Bekijk alle theetuinen
Beemster appels

Beemster appels

© Marianne Slot

Streekproducten

In de Beemster barst het van de winkels met streekproducten (veel kaas en fruit) en in Waterland kun je op veel plekken vers ijs halen van eigen-(Jersey)koeienmelk. In Edam vindt er tijdens het zomerseizoen net als vroeger de kaasmarkt plaats en in Monnickendam kun je oude tijden herleven in een haven vol (gerookte) vis.

readMore
Kijk hier voor alle streekproducten

Ontdek het verhaal achter de ondernemers

Bijzondere ondernemers zorgen voor de bijzondere belevingen in Laag Holland. Wist je bijvoorbeeld dat de succesvolle Theetuin Overleek ooit is gestart vanuit de achtertuin? En dat je bij de Huiskamer in Wormer regelmatig welkom bent voor een diner in de stal. Lees hier de bijzondere verhalen van Laag Hollandse ondernemers.