Cultuur & Erfgoed

Laag Holland is een paradijs voor iedereen die zich graag onderdompelt in cultuur en geschiedenis. Dit Noord-Hollandse gebied zit vol met waardevolle herinneringen aan de eeuwenoude strijd tussen water en land, florerende handelssteden en cultureel erfgoed. De verhalen van Laag Holland worden in diverse musea verspreid over Noord-Holland verteld.

Zo vertelt Archeologisch Minimuseum De Waterwolf het indrukwekkende verhaal van het verdronken dorp Etersheim, de strijd tegen de Zuiderzee en de vorming van het landschap. Musea als het Purmerends Museum, het Edams Museum en het Volendams Museum dompelen je onder in het verleden van deze dorpen en steden. Na het bezoeken van deze musea en al deze verhalen op zak zal Laag Holland er nooit meer hetzelfde uitzien!

Door het oog van de Meester

Het decor van Laag Holland is al eeuwen dé inspiratiebron van menig kunstenaar. Onder andere Claude Monet, Jan Toorop en zelfs Paul Signac raakten hier geïnspireerd voor het vervaardigen van hun topstukken. Door de jaren heen is Laag Holland het thuis geweest van verschillende grote talenten en deze werken zijn, gelukkig, vandaag de dag nog te bezichtigen in diverse musea in Noord-Holland. 

readMore
Musea in Noord-Holland
Portret van Leendert Spaander  in Hotel Spaander in Volendam.

Het verhaal van Nederland

Denk je Nederland echt te kennen? Dan heb je Het Zaans Museum nog niet bezocht. Hier vind je de kern van het verhaal en kun je het zelf zien, voelen en ervaren. Wandel door het verleden en leer Nederland echt begrijpen!

Maak je dag compleet

Cultuur genoeg voor vandaag of zin in afwisseling? Laag Holland heeft natuurlijk veel meer moois (en lekkers) te bieden. Ontdek voor iets meer actie al onze leuke activiteiten of beleef Laag Holland in en op het water. Las vervolgens een pauze in of sluit de dag af in één van onze restaurants en jouw dag is compleet!