Door het oog van de Meester - Ontdek de verborgen parels van Laag Holland

Creatievelingen en kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Laag Holland. Verspreid door de regio vind je de mooiste kunstcollecties, verrassende exposities, beeldentuinen en galerieën. Door de jaren heen is Laag Holland het thuis geweest van verschillende grote talenten en deze werken zijn, gelukkig, vandaag de dag nog veelvuldig te bezichtigen. 
Ontdek het aanbod en laat je inspireren! 

In de voetsporen van...

Het decor van Laag Holland is al eeuwen dé inspiratiebron van menig kunstenaar. Onder andere Claude Monet, Jan Toorop en zelfs Paul Signac raakten hier geïnspireerd voor het vervaardigen van hun topstukken. Fiets langs de idyllische plekken waar deze iconen zijn geweest, zie waar zij hun kunstwerken maakten en ontdek waarom zij zo gefascineerd waren door Laag Holland. Geen tijd om de hele route te fietsen? Ga dan voor één van de deelroutes!

readMore
Fietsroute 'Ode aan het Laag Hollandse landschap'
Portret van Leendert Spaander  in Hotel Spaander in Volendam.
  • Portret van Leendert Spaander  in Hotel Spaander in Volendam.

Volendam Kunstenaarsdorp

In de audiotour 'Volendam Kunstenaarsdorp' vertelt Leendert Spaander het verhaal van Volendam aan de hand van diverse schilderijen uit zijn Spaander Collectie. Wandel over De Dijk en door de gezellige straatjes en leer meer over de bijzondere plekken van het dorp. Bekijk de schilderijen in de app en vergelijk de huidige situatie met die van vroeger. Benieuwd naar de wandelroute? 

readMore
Audiotour 'Volendam Kunstenaarsdorp'
Prachtige kunstwerken komen je tegemoet bij de entree in Hotel Spaander.