Spetter, Spatter, Plons - Alkmaarder- en Uitgeestermeer en meer

Tussen Alkmaar, het Noordzeekanaal en Zaanstad kun je uitstekend recreëren. Recreatiegebied Alkmaarder- en Uitgeestermeer biedt een scala aan watersportmogelijkheden, agrarische bedrijvigheid en cultureel erfgoed zoals forten en molens. Hier kun je naar hartenlust zwemmen, varen of watersporten. Van rustig een baantje trekken tot jezelf uitdagen op de waterski's of SUP-board: het kan hier allemaal! Rondom het Alkmaarder- en Uitgeestermeer vind je ook diverse zandstrandjes, speelweides, (dag)kampeerterreinen en verschillende horecagelegenheden met mooie terrassen aan het water.

Aan de oostrand van Beverwijk vind je het Aagtenpark: een prachtig natuur-struin-gebied. Dit park vormt een verbinding tussen de stad het landelijke gebied met o.a. landgoed Rorik in recreatiegebied de Buitenlanden en de forten van de Stelling van Amsterdam. De vele wandel- en fietsroutes in deze streek leiden je over slingerende dijk, langs prachtige polders en het Alkmaarder- en Uitgeestermeer. 

Erfgoedpark De Hoop

Het splinternieuwe 'Erfgoedpark de Hoop' is gelegen aan het Uitgeestermeer. Een prachtige groene en waterrijke omgeving waar voor elke vakantieliefhebber voldoende te beleven is. Hier kun je diverse watersport activiteiten ondernemen, op ontdekking in de omgeving en heerlijk overnachten in glamping lodges, luxe vakantiewoningen of in de B&B. 

Erfgoedpark de Hoop
Een luchtfoto van Erfgoedpark de Hoop aan het Alkmaardermeer.

Fietsen en Wandelen - rondom het Alkmaarder- en Uitgeestermeer

Naast dat het Alkmaarder- en Uitgeestermeer zich uitstekend leent voor waterrecreatie, kun je hier ook heerlijk fietsen en wandelen. De vele wandel- en fietsroutes in de streek leiden je over slingerende dijken, langs polders en langs het Alkmaarder- en Uitgeestermeer.
En onderweg kom je heel wat cultuur tegen. Pak dus snel de fiets of trek je wandelschoenen aan en ga op ontdekking!