Eindeloos wandelen in Laag Holland - Hier draait je stappenteller overuren!

Het wandelnetwerk van Noord-Holland is eindeloos. Het verbaast je dan ook vast niet dat de regio Laag Holland beschikt over kilometers aan wandelroutes door het Noord-Hollandse landschap. Hier wandel je met de frisse Zuiderzeewind door je haren de mooiste wandelroutes en word je elke kilometer verrast met een prachtig uitzicht. Van slingerende en rechte tot verharde en onverharde paden, in Laag Holland vind je routes voor iedere wandelliefhebber. Eén ding is zeker met onze favoriete wandelroutes en tips voor onderweg wordt wandelen in Noord-Holland écht een feestje! Dus trek je wandelschoenen aan en ga lekker op pad!

10x de mooiste wandelroutes

Van groene boerenlandpaden en oer-Hollandse etappes tot stadswandelingen door de stad en idyllische dorpjes. Ontdek onze selectie van de top 10 leukste wandelroutes in Laag Holland, speciaal voor jou samengesteld. 

Lees de blog
Wandelaars in de polder

Wandelen met een gids

Ontdek de authentieke verhalen van Laag Holland tijdens een begeleide wandeling met een ervaren gids! Verken dit prachtige gebied in Noord-Holland terwijl deskundige gidsen je meenemen door de geschiedenis, cultuur en natuur. Laat je verrassen door de unieke verhalen van Laag Holland tijdens deze boeiende rondleidingen.

Op pad met een gids

Op pad door de stad

Ervaar Noord-Holland op een unieke manier met stadswandelingen die je niet alleen langs de hoogtepunten leiden, maar ook de verborgen parels onthullen. Verken bijvoorbeeld Monnickendam met de Gevelstenenroute, waarbij je de mooiste gevelstenen ontdekt en hun unieke verhalen leert kennen. Of ontdek de geschiedenis van Purmerend tijdens de Grachtenwandeling langs bestaande en gedempte grachten.

Ontdek alle stadswandelingen

Tips voor onderweg - Alles voor tijdens het wandelen in Noord-Holland

Klaar om te gaan wandelen in deze mooie Noord-Hollandse regio? Fantastisch! Wij hebben nog wat handige tips voor onderweg op een rijtje gezet. Maak een korte pauze bij een rustpunt of horecagelegenheid langs de route. Voor extra inspiratie kun je de TOP bezoeken, waar je de leukste attracties en bezienswaardigheden langs je wandelroute ontdekt.