Voordelige uitjes in Noord-Holland

Erop uit gaan zonder veel geld uit te geven? Laag Holland barst van de leuke, voordelige activiteiten! Wij hebben de leukste gratis en/of lowbudget activiteiten in Noord-Holland voor je op een rijtje gezet. Met deze voordelige en gratis uitjes in Noord-Holland heb je ook met een klein budget een leuke dag!

1. Ontdek Waterlandsmuseum de Speeltoren
Misschien heb je hem al een keer zien staan; die prachtige toren midden in het centrum van Monnickendam. In de Speeltoren, met bovenin het Carillon, is het Waterlandsmuseum de Speeltoren gevestigd. Bezoek met het hele gezin dit leuke museum en duik terug in de tijd, bespeel zelf een carillon of neem de tijd om meer over het landschap te leren. Het museum is een verrassend uitje voor het hele gezin en leuk voor alle leeftijden!

Kosten: Gezinskaart €15,00

2. Op pad met Leendert Spaander door Volendam
Volendam een keer op een andere manier ontdekken? Loop dan samen met Leendert Spaander de audiotour ‘Volendam Kunstenaarsdorp’. De stem van de ‘founder’ van het bijzondere Hotel Spaander gidst je in ongeveer 2 kilometer door het oude centrum. Onderweg laat hij zien waar schilderijen werden gemaakt, en kom je allerlei leuke wetenswaardigheden te weten. Met af en toe een quiz. Een leuke manier om Volendam te leren kennen! Download de gratis IZI.travel app en kies Volendam Kunstenaarsroute.

Kosten: Gratis

3. Naar kabouters speuren in het Purmerbos
Het Kabouterpad in het Purmerbos is vernieuwd! Haal bij VVV Purmerend in de Peperstraat nu het gloednieuwe kaboutertasje met speurtocht (volledig gericht op het seizoen), kaboutermuts en nog veel meer leuks. Ga samen met je vriendjes en vriendinnetjes op zoek naar de kabouters en probeer alle opdrachten te vervullen. Is het jou gelukt om alle opdrachten succesvol te volbrengen? Dan ga je naar huis met een echt kabouterdiploma, leuke stickers en een mooie kabouterpin!

Kosten: € 6,50 per kind (+ € 1,50 voor een extra puntmuts met pin en kleurplaat).

4. Op avontuur in Het Twiske
Recreatiegebied Het Twiske bestaat voor eenderde uit water en biedt volop mogelijkheden om te zwemmen, duiken, surfen en zeilen. Als recreatiegebied is Het Twiske populair bij kinderen die zich hier kunnen uitleven op en aan het water. Echte avonturiers kunnen op avontuur in de Avonturenspeelplaats. Ontdek het piratenschip, neem het pontje over het water of zoek de hoogte op en vlieg met de kabelbaan op grote hoogte over het land. Ga voor waterpret naar de Speelsloot of Spartelvijver en ga op ontdekking!

Kosten: Gratis