Op je tweewieler door Laag Holland - Thematische fietsroutes door de regio

Verken Laag Holland op de fiets en laat je verrassen door de schoonheid en diversiteit van deze prachtige Noord-Hollandse regio! Fiets door schilderachtige landschappen, pittoreske dorpjes en uitgestrekte polders. Kies uit diverse thematische fietsroutes die aansluiten op jouw interesses. Ontdek de rijke cultuur en erfgoed, de prachtige natuur, de fascinerende watergeschiedenis of de charmante steden en dorpen. Of je nu een recreatieve fietser bent of een enthousiaste avonturier, er is voor elk wat wils. Ontdek verborgen pareltjes, adem de frisse lucht in en laat je verrassen door de charme van deze regio vlak boven Amsterdam!

Blog: 10x de mooiste fietsroutes

Verken pittoreske dorpjes en historische steden per fiets, terwijl je geniet van adembenemende vergezichten over karakteristieke landschappen. Ontdek onze selectie van de top 10 leukste fietsroutes in Laag Holland, speciaal voor jou samengesteld.

Lees de blog
Man en vrouw die fietsen bij de Schermermolens

Van stad naar land - Buitengewoon Vitaal Platteland

Laag Holland is rijk aan natuur! Groene weilanden doorkruist door sloten en vaarten, uitgestrekte veenweiden en oneindig water. Bezoekers en bewoners genieten elke dag van dit bijzondere landschap, maar Laag Holland heeft er niet altijd zo uitgezien. Door de jaren heen is het gebied veel veranderd, door invloed van de natuur, maar vooral ook door mensenhanden. Deze fietsroutes nemen je mee door het verleden en het heden van dit prachtige landschap en laten je zien wat er vandaag de dag allemaal wordt gedaan om deze mooie natuur in stand te houden. Waar wacht je nog op? Ontdek het zelf!

Fietsverhuur

Heb je je eigen fiets thuisgelaten? Dat is geen probleem! In Laag Holland vind je gelukkig altijd een fietsverhuurder in de buurt. Tip: Met de code WeLoveLaagHolland10 ontvang je bij Rent & Event 10% korting op de verhuur vanuit Volendam.

Fietsverhuur in Laag Holland

Tips voor onderweg - Alles voor tijdens het fietsen

Heb je de route die je wilt gaan fietsen gevonden? Mooi! Dan is het bijna tijd om op de pendalen te stappen, maar niet zonder een paar extra tips voor onderweg. Voor een (korte) pauze kun je altijd terecht bij één van de rustpunten of horecagelegenheden in het gebied. Wil je nog meer tips voor onderweg? Laat je dan inspireren door de informatie op een Toeristisch Overstappunt.