Op pad in het boerenlandschap

Het oer-Hollandse polderlandschap de Zeevang is een lust voor het oog. Kronkelige veenriviertjes, wuivende rietkragen, kleine landweggetjes en slingerende lintdorpen tekenen het landschap. Fiets of wandel op eigen tempo door het prachtige en rustgevende landschap of neem als echte vogelliefhebber plaats in de vogelkijkhut met uitzicht op een grote variatie in vogels.

 

Vogeluitkijkpunt

De Zeevang is het thuis van vele weidevogels en kent veel vaste gasten, zoals de grutto, smienten, kieviten, goudplevieren en kolganzen. Dé plek dus voor echte vogelliefhebbers! Speciaal voor hen vind je hier een vogeluitkijkpunt met vogelkijkwand waar je alle seizoenen in alle rust kunt genieten van de mooiste vogels. 

Naar de vogeluitkijkpunt

Op je rijwiel door de polder

Fiets met de Zeevangroute langs de randen van de polder Zeevang. Laat je verrassen door de langgerekte graslanden met brede sloten, slingerende dijken en oude lintdorpen en stap zo nu en dan van de fiets om de omgeving in je op te nemen. Het waterrijke landschap is een favoriete plek voor eenden, ganzen en steltlopers en soms kun je hier zelfs de zeldzame kleine zwaan spotten. Het heeft niet voor niets de status ‘Natura 2000 gebied’ gekregen!

Ontdek de fietsroute

De Pontjesroute

Zin in een unieke wandeling? Dan is de Pontjesroute een echte aanrader! Wandel dwars door het boerenland en geniet van de rustgevende (vogel)geluiden om je heen. Steek met de touwtrekpontjes de boerenslootjes over en wandel van het ene weiland naar het andere. Op de terugweg neemt de route je mee langs bezoekerscentrum De Breek. Een uniek plekje op het laagste punt van Noord-Holland, maar liefst 6,5 meter onder N.A.P..

Naar de wandelroute