Rust & Ruimte - Dichtbij de randstad


Laat het dagelijks leven even voor wat het is en ga op pad in de natuur. Geniet van de geur van vers gemaaid gras in Waterland Oost of spot weidevogels in de polder van Zeevang. Ook in Het Twiske, het Alkmaarder- en Uitgeestermeer en het Purmerbos kun je genieten van de natuur en kunnen de kinderen al hun energie kwijt in onder andere het speelbos, de avonturenspeelplaats of de speelsloot.

 • Het Twiske

  Ontsnap aan de hectiek van de stad en geniet van de recreatieve mogelijkheden en het groen in Het Twiske.

  Het Twiske
 • Alkmaarder- en Uitgeestermeer

  Dit recreatiegebied leent zich uitstekend om heerlijk te recreëren en met zoveel open water is het een waar paradijs voor watersporters.

  Alkmaarder- en Uitgeestermeer Twee zeilboten op het Alkmaarder- en Uitgeestermeer
 • Natuur- en recreatiegebieden

 • Waterland

  Weilanden, open wateren, bruggetjes, weidemolens en veel meer. Beleef het oer-Hollandse landschap te voet, te fiets of te water.

  Waterland

Nog meer natuur - in Laag Holland

Wanneer je in Laag Holland op pad bent is het maar moeilijk te beseffen dat zoveel natuur op slechts een steenworp afstand van de drukke hoofdstad te vinden is. Dit oer-Hollands gebied met zijn veenweiden en rijkdom aan weidevogels wordt afgewisseld met droogmakerijen waar de koeien grazen en akkerbouw genoeg variëteit in het landschap aanbrengt. Laag Holland is een voormalig Nationaal Landschap. Door deze bijzondere status is er veel natuurschoon bewaard gebleven en dat resulteert in een fantastische regio vol groen, water en de daardoor aangetrokken flora en fauna. Puur genieten dus!

De achtertuin van Amsterdam - Verhalen van Laag Hollanders

Ontdek de achtertuin van Amsterdam aan de hand van de inspirerende verhalen van onze ondernemers.
Mensen met een eigen verhaal, die het uitgestrekte en authentieke Laag Holland als hun decor gebruiken.

Het Ilperveld

Bas heeft al van jongs af aan een passie voor de natuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij na zijn studie bos- en natuurbeheer aan de slag is gegaan als boswachter in het Ilperveld. “Ik kom heel graag buiten en heb echt een voorliefde voor planten en vogels. Ik vind het heel interessant om te onderzoeken waarom bepaalde planten op een bepaalde plek groeien. En afhankelijk van welke planten ergens groeien komen er ook weer bepaalde vogels in dat gebied voor. Alles hangt met elkaar samen.”

Verhaal van Bas

Het Oostzanerveld

Je hoeft niet ver uit Amsterdam om te genieten van historie, cultuur en natuur. “Soms fietsen mensen razendsnel door het gebied zonder even te stoppen. Dat is zo jammer, want het is hier zo mooi! Hoe bijzonder is het dat dit gebied er eigenlijk nog precies zo uitziet als een eeuw geleden?".

Verhaal van Jan en Martin