Naar het wereldberoemde boek van Johanna Spiri uit 1880 over een weesje dat bij haar opa in de Zwitserse bergen woont en daar heel gelukkig is.

Als ze bij Klara in Frankfurt moet gaan wonen om haar gezelschap te houden, wordt ze ziek van heimwee.

Het verhaal

Iedereen in het dorpje is bang voor de oude opa die zich hoog in de bergen heeft verstopt nadat de ouders van Heidi een a…

Als ze bij Klara in Frankfurt moet gaan wonen om haar gezelschap te houden, wordt ze ziek van heimwee.

Het verhaal

Iedereen in het dorpje is bang voor de oude opa die zich hoog in de bergen heeft verstopt nadat de ouders van Heidi een akelig ongeluk hebben gehad. Tanta Dete heeft vijf jaar voor de kleine Heidi gezorgd, maar krijgt een mooie baan in Frankfurt en vindt dat opa maar eens voor zijn kleinkind moet zorgen. De opa is heel grommig, maar als hij de vrolijke Heidi leert kennen, wordt hij steeds liever en vrolijker. Samen met de geitenhoeder Peter gaat Heidi zomers elke dag met de geitjes de bergen in en geniet intens van de prachtige natuur. Als tante Dete Heidi een paar jaar later komt halen om mee te gaan naar de grote stad Frankfurt, verandert haar onbezorgde eenvoudige vrije leventje ongekend. Heidi moet het zieke meisje Klara, dat in een rolstoel zit, opvrolijken, maar dat wordt Heidi wel erg moeilijk gemaakt. De strenge gouvernante wil van Heidi ook een deftig meisje met manieren maken, maar Heidi is eigenwijs en houdt helemaal niet van regels en vooral niet van de hele dag binnenzitten achter de zware pluchen gordijnen. Heidi loopt stiekem weg en neemt dan een klein katje mee dat ze in de toren vindt maar helemaal niet welkom is in dat deftige nette huis. Heidi wordt steeds ongelukkiger en als ze zelfs 's nachts gaat slaapwandelen en tegen de ramen en deuren bonkt, wanhopig schreeuwend naar opa, de geiten en Peter, beseffen Klara's vader en de dokter dat zij dit meisje niet langer kunnen opsluiten in Frankfurt. De volgende dag keert zij terug naar de bergen. Klara mag mee om haar weg te brengen. De gezonde berglucht, de vrolijke aanmoediging van Heidi en de zin die Klara krijgt om te dansen van plezier, motiveren Klara om gewoon stapje voor stapje te leren lopen. Jullie kunnen vast raden dat na die heerlijke vakantie Klara haar rolstoel niet meer nodig heeft omdat haar benen zijn genezen.

Reserveren voor de voorstelling kan telefonisch via 06-48892210

Wanneer

  • Zaterdag 5 oktober 2024 om 15.00 uur
  • Zondag 6 oktober 2024 om 15.00 uur
  • Vrijdag 1 november 2024 om 15.00 uur
  • Zaterdag 2 november 2024 om 15.00 uur
  • Zondag 3 november 2024 om 15.00 uur
  • Zaterdag 21 december 2024 om 15.00 uur
  • Zondag 22 december 2024 om 15.00 uur

Prijzen

  • Kinderen € 8,00
  • Volwassenen € 10,00

Neem alvast een kijkje

Locatie