De gevel en etalage van Het Nederlands Marionettentheater

Het Nederlands Marionettentheater

Nederlands oudste poppentheater staat nu in het wonderschone Edam en speelt ook elders op uitnodiging. Beleef de magie van het poppenspel in dit sfeervolle 300 jaar oude Rijksmonument in Edam.

Dit familietheater, met zijn eigen ontwikkelde unieke bewegingssysteem, is bijna een eeuw geleden opgericht in Amsterdam en heeft tijdens zijn lange succesvolle bestaan duizenden voorstellingen gespeeld in binnen- en buitenland en was bovendien de maker van de aller eerste TV-serie Dappere Dodo.

Bij het Nederlands Marionettentheater nemen ze je mee naar andere werelden en verleden tijden. Op zaterdag- en zondagmiddag speelt het Nederlands Marionettentheater een van hun twaalf klassieke of zelfbedachte spannende sprookjes. De familievoorstellingen zijn bedoeld voor kinderen van ca. 4 -12 jaar en hun begeleiders en duren ongeveer een uur. Bekijk onze UITagenda om te zien welke voorstelling er speelt. 

In de schoolvakanties (behalve de zomervakantie) zijn er extra voorstellingen gepland waar ook BSO's kunnen aanschuiven. Ook kinderfeestjes zijn van harte welkom. 

Neem alvast een kijkje

Locatie