Aladdin en de Wonderlamp | Nederlands Marionettentheater

Dit is een bewerking van het beroemde Oosterse sprookje uit de 1001 nacht. Duizenden kinderen hebben al genoten van de oude bewerking. Wegens het grote succes destijds heeft het Nederlandse Marionettentheater dit sprookje nu vernieuwd.

De gerestaureerde poppen werden enkele decennia geleden ontworpen door Wim Vesseur. De decors en rekwisieten zijn nieuw gemaakt en het verhaal is geheel opgefrist. "Aladdin" is de zevende productie van de derde generatie Brugman.

Het verhaal

De slechte tovenaar Boraboedoer heeft de macht over de lampgeest Spirito, die alles doet wat zijn meester …

De gerestaureerde poppen werden enkele decennia geleden ontworpen door Wim Vesseur. De decors en rekwisieten zijn nieuw gemaakt en het verhaal is geheel opgefrist. "Aladdin" is de zevende productie van de derde generatie Brugman.

Het verhaal

De slechte tovenaar Boraboedoer heeft de macht over de lampgeest Spirito, die alles doet wat zijn meester hem vraagt. Dit keer heeft hij prinses Platina, de dochter van sultan Astrakan, ontvoerd. De tovenaar houdt haar gevangen in zijn donkere vieze grot. Als Aladdin van een paar klaagvrouwen het slechte nieuws te horen krijgt, wil hij haar graag zoeken. De sultan belooft degene die zijn dochter kan vinden 10.000 goudstukken en haar hand. Aladdin, die onderweg een waarzegster helpt, krijgt de weg gewezen naar de prinses. Jojo, zijn vriendje, gaat stiekem achter Aladdin aan en krijgt van de waarzegster een slaapzuurstok mee, waar hij de tovenaar mee uit kan schakelen. Als alles helemaal mis dreigt te gaan, steekt Jojo de wonderlamp aan, en vraagt Spirito Aladdin en de prinses, die in de gestolen schatkist opgesloten zitten, naar het paleis te brengen. De sultan, de grootvizier en de penningmeester vinden Aladdin geen waardige man voor de prinses en vragen hem een aantal onmogelijke opdrachten te vervullen. Gelukkig heeft Aladdin nu de macht over de geest en kan hij moeiteloos al die wensen uitvoeren. De prinses, die heel graag met Aladdin wil trouwen, gaat nu samen met haar redder per vliegend tapijt op huwelijksreis naar Holland.

Reserveren voor de voorstelling kan telefonisch via 06-48892210

Wanneer

  • Vrijdag 27 december 2024 om 15.00 uur
  • Zaterdag 28 december 2024 om 15.00 uur
  • Zondag 29 december 2024 om 15.00 uur
  • Maandag 30 december 2024 om 15.00 uur

Prijzen

  • Kinderen € 8,00
  • Volwassenen € 10,00

Kenmerken

Neem alvast een kijkje

Locatie