3x historisch overnachten - Heroïsch verleden van een ijverig volk

Het is met name voor de rust dat we tegenwoordig Laag Holland intrekken. Want het uitgestrekte landschap met zijn eindeloze vergezichten is een zegen voor menig doorgedraaid hoofd. Het is dan ook moeilijk voor te stellen dat het hier vroeger op veel plaatsen een drukte van jewelste was. Hieronder een paar iconische voorbeelden uit de roemruchte geschiedenis van Laag Holland uitgelicht.

1. Hotel Spaander

Kijk je ogen uit in dit historische arthotel

Ingesloten tussen de kust van het schilderachtige IJsselmeer en de befaamde Volendammer dijk ligt het beroemde art hotel Spaander. Binnen de deuren van dit monumentale pand vormen een sfeervolle historische ambiance en hedendaags comfort een perfecte harmonie. Tot op de dag van vandaag is hier een zeer unieke collectie van meer dan duizend 19-eeuwse schilderijen te bewonderen.

Hotel Spaander - Volendam

2. Hotel de Fortuna

Laat je verrassen door dit hotel in historisch Edam

In het pittoreske Edam, vlakbij de Noord-Hollandse kust van het IJsselmeer, staat hotel De Fortuna. Dit hotel lijkt op eerste oogopslag klein, maar haar 23 kamers zijn ondergebracht in vijf karakteristieke herenhuizen die een prachtige tuin aan het water omringen. Naast overnachten kun je bij hotel De Fortuna ook heerlijk dineren in het gelijknamige restaurant met seizoensgebonden menukaart.

Hotel de Fortuna - Edam

3. Hof van Marken

Proef de geschiedenis van het voormalige schiereiland

Het Schiereiland marken kent een rijke en unieke geschiedenis, zo ook hotel het Hof van Marken. De eerste benoeming van een een herberg op Marken stamt al uit 1824. Helaas is het originele gebouw begin 20e eeuw afgebrand, maar een nieuw gebouw werd snel op dezelfde plek opgebouwd; Hotel de Jong. 100 jaar later vind je hotel het Hof van Marken nog altijd op diezelfde plek. De verhalen van de laatste 100 jaar zijn nog steeds af te lezen aan het historische gebouw, wat bijvoorbeeld als één van de eerste locaties op Marken een telefoon had, en dat veel beroemde schilders verwelkomde in de jaren ‘70.

Hof van Marken - Marken