Het DDR-Museum in Monnickendam biedt een veelzijdig beeld van het leven in Oost-Duitsland in de tweede helft van de vorige eeuw.

Een land dichtbij in taal en afstand en toch ver weg in beeld en maatschappij. Een DDR-Museum in Nederland is uniek. Het kleine museum is gevestigd in Monnickendam (15 km ten noorden van Amsterdam). Het museum is op afspraak te bezoeken.

Tentoonstellingsruimte
De tentoonstellingsruimte is slechts 21m2 groot, maar met 13 vitrines optimaal benut. De presentatie vertelt over leven, werken en politiek in de periode 1949-1990, de 40 jaar waarin de DDR bestond.

Collectie
Met medailles, stembiljetten en uniformstukken toont het museum de officiële uitingen van het regime, inclusief grensbewaking en de Stasi. Ook kunst, cultuur en vrije tijdsbesteding in de DDR krijgen aandacht, evenals de betrekkingen tussen Nederland en de DDR. Uiteraard ontbreekt informatie over de Trabant niet.

Extra
Het DDR-Museum komt voort uit de privéverzameling van Friso en Thea de Zeeuw. Het DDR-Museum wordt beheerd door de onafhankelijke ‘Stichting DDR-Collectie’.

Openingstijden

  • Bezoek is alleen op afspraak mogelijk afspraak graag telefonisch na 16.00 uur.

Prijzen

  • € 2,50
  • Kijk voor het meest actuele prijsoverzicht op de website.

Neem alvast een kijkje

Locatie