Klaslokaal Schooltje van Dik trom

Het schooltje van Dik Trom

Contact

Het schooltje van Dik Trom
Etersheim 8 A
1474 MT Etersheim
Plan je route

In het Kinderboekenmuseum Het Schooltje van Dik Trom maak je kennis met het leven van Dik Trom, een echte Noordhollandse jongen, vrijheidlievend en behulpzaam. Ondeugend en soms brutaal, maar eerlijk en met een hart van goud.

Sommige mensen vinden hem een beetje te baldadig, anderen vinden hem in deze tijd juist te braaf en voorspelbaar. Oordeel zelf als je in een oude schoolbank plaats neemt.

In de naastgelegen onderwijzerswoning - niet te bezichtigen - schreef onderwijzer C. Joh. Kieviet zijn eerste Dik Trom boek. Het kinderboekenmuseum is een plek vol nostalgie geworden en leuk om te bezoeken voor families met kinderen. Het museum werkt nauw samen met bezoekerscentrum de Breek om scholen en groepen een aantrekkelijk arrangement te bieden in 'het land van Dik Trom'.

Trouwen
Het schooltje van Dik Trom is ook een officiële trouwlocatie. Het klaslokaal biedt de mogelijkheid voor een mooie, intieme ceremonie met jullie naasten. En na de ceremonie kun je bij het naastgelegen bezoekerscentrum De Breek terecht voor het feest. 

Openingstijden

 • Van Pasen t/m 30 september
  Woensdag, Zaterdag en Zondag van 13.00 uur - 16.00 uur.

  Van 1 oktober tot Pasen
  Zaterdag en Zondag van 13.00 uur - 16.00 uur
  In de schoolvakanties ook geopend op woensdag van 13.00 uur - 16.00 uur.

  Het museum is geopend op de officiële feestdagen met uitzondering van Eerste Kerstdag en Oudejaarsdag.

  Kijk altijd voor de meest actuele openingstijden op de website van het museum zelf.

Neem alvast een kijkje

Locatie