Een schilderij van Manola Smit Jago

Kleurrijke expositie

Manola Sint Jago is geboren en getogen op het zonnige paradijs Aruba.

Op jonge leeftijd moest zij noodgedwongen verhuizen naar het koude Nederland. Een ernstige ziekte, die inmiddels chronisch is geworden, was daar debet aan.

Via haar kleurrijke en vrolijke schilderijen neemt zij haar bezoekers mee op een tropisch avontuur met een blijvende he…

Op jonge leeftijd moest zij noodgedwongen verhuizen naar het koude Nederland. Een ernstige ziekte, die inmiddels chronisch is geworden, was daar debet aan.

Via haar kleurrijke en vrolijke schilderijen neemt zij haar bezoekers mee op een tropisch avontuur met een blijvende herinnering als cadeau. Zij werkt graag en vaak circulair, omdat zij onze lieve aarde een warm hart toedraag. ‘We gooien met z’n allen veel te veel weg zonder te kijken of het te repareren is, of het doorgegeven en/of hergebruikt kan worden.’ Door haar verzamelenthousiasme van afval en met name hout, maakt zij mooie verhalen op doek, papier en hout. Hiermee probeert zij een verhaal te vertellen van waar zij vandaan komt en hoe het leven was toen zij daar nog woonde. Helaas kan zij door  haar ziekte niet meer naar Aruba toe, maar de brandende zon en de warmte van haar eiland zal voor eeuwig in haar hart blijven branden.

Er is zoveel werk van haar te bewonderen, van klein (ansichtkaarten en boeken) tot groot (vazen, schilderijen) dat er voor ieder wat te kiezen valt.

De expositie duurt van 1 t/m 30 juni 2024 en is elke zaterdag en zondag van 11.00 – 17.00 uur te bezichtigen. Je kunt de werken kopen. Een deel van de opbrengst is voor het onderhoud van de kerk.

Je bent van harte welkom!

Wanneer

  • Elke zaterdag en zondag t/m 30 juni 2024 11.00 - 17.00 uur

Neem alvast een kijkje

Locatie