Sorry, deze activiteit is niet meer beschikbaar
Het Zwarte kerkje in Zuidschermer

Leeghwaterconcert

Het lied van Gregoriaans tot spoken word. Zondag 18 februari om 15.00 uur bent u van harte welkom bij het Leeghwaterconcert in het Zwarte Kerkje georganiseerd door het Orgelmentoraat/ Vrienden van het Orgel.

Wat staat er op het programma? Gerrie Meijers zegt hier het volgende over: In dit concert banen we een slingerpad door de muziekgeschiedenis v…

Wat staat er op het programma? Gerrie Meijers zegt hier het volgende over: In dit concert banen we een slingerpad door de muziekgeschiedenis van het lied, waarbij we als beginpunt het gregoriaans nemen met als doel uit te komen bij het spoken word. Onderweg komen we langs pleisterplaatsen zoals de componisten Monteverdi, Händel en Grieg, Muziekvormen als oratorium, opera, musical, het Franse chanson en niet te vergeten het Nederlandstalige lied en uiteindelijk landen we bij enkele strofen van Amanda Gorman’s ‘The hill we climb’. Zingen kun je in je eentje, maar zingen met iedereen die min of meer toevallig op dezelfde plek aanwezig is, is ook een muzikaal genre, dat heet community singing. M.a.w. u wordt van harte uitgenodigd af en toe van u te laten horen. Het belooft een heel gevarieerd programma te worden, uitgevoerd door 3 beroepsmusici. Dat wil je niet missen!

Uitvoerenden

  • Gerrie Meijers: orgel/piano
  • Suzanne Groot: viool
  • Joost van Tongeren: zang

Na afloop is er nog een mogelijkheid om iets te drinken en gezellig na te praten over dit unieke concert. 

Prijzen

  • € 15,00

Neem alvast een kijkje

Locatie