Vrouw met koffer en trein

Mijn Zwervend Hart | Nadja Filtzer

Mijn Zwervend Hart' is een muzikale reis door Nadja Filtzer's familiegeschiedenis, met diverse muziekstijlen en multimediale ondersteuning.

In ‘Mijn Zwervend Hart’ maakt Nadja Filtzer een muzikale reis door haar familiegeschiedenis, begeleid door David van Aalderen op viool en …

In ‘Mijn Zwervend Hart’ maakt Nadja Filtzer een muzikale reis door haar familiegeschiedenis, begeleid door David van Aalderen op viool en Gert Wantenaar op accordeon en piano. Nadja neemt het publiek mee op de wereldreis, die haar Joodse voorouders maakten. Zij brengt haar kleurrijke familiegeschiedenis tot leven. Zij kruipt in de huid van haar opa, gaat te rade bij haar oma, ervaart hoe het was om op de vlucht te zijn, steeds weer weggestuurd te worden en hoe moeilijk het is om ergens te aarden. Haar familiegeschiedenis brengt haar naar het heden, waarin vluchtelingen nog steeds weggestuurd worden. ‘Mijn Zwervend Hart’ is dus niet alleen een autobiografische ontdekkingsreis, maar ook een universele geschiedenis, die zich steeds herhaalt. Eigen composities worden afgewisseld met Jiddische Klezmer, Amerikaanse Jazz en Russische en Latijns-Amerikaanse volksmuziek. Projectie van schilderijen van haar vader, kunstenaar Louis Filtzer, foto’s van haar opa, fotograaf Dirk de Herder, en filmbeelden van haar zus Irina maken het verhaal compleet. 

Wanneer

  • Zondag 12 mei 2024 16.00 - 18.00 uur

Prijzen

  • € 22,50

Locatie