Sorry, deze activiteit is niet meer beschikbaar
Een man en een vrouw die naast elkaar zitten

Je verrai toujours vos visages | Film

Sinds 2014 biedt ‘herstelrecht’ in Frankrijk slachtoffers en daders van misdrijven de mogelijkheid om een dialoog aan te gaan via beveiligde faciliteiten, onder begeleiding van professionals en vrijwilligers.

Beseffen daders wat ze aanrichten in de levens van hun slachtoffers? De speelfilm ‘Je verrai toujours vos visages’ confronteert ze met de heftige gevolgen. De gedachte erachter is dat zij, door te horen wat ze hebben aangericht, ervan zullen worden weerhouden om in herhaling te vervallen. Voor de slachtoffers is het positieve gevolg dat zij enige genoegdoening voelen als de dader spijt betuigt.

Over een specifieke vorm van herstelrecht, dat daders geen strafvermindering oplevert, gaat deze film. Hij brengt drie slachtoffers van misdrijven en drie daders samen in één ruimte. De daders zijn niet schuldig aan misdrijven tegen deze slachtoffers, maar van soortgelijke misdaden. Daders en slachtoffers hebben niet eerder met elkaar te maken gehad. Dat neemt niet weg dat de confrontatie heftig is.

Je verrai toujours vos visages – Jeanne Herry, Frankrijk.

Prijzen

  • Regulier € 8,50
  • Pashouders € 7,00
  • Betaalmogelijkheden: PIN, Online

Locatie