Oosthuizen - GaleriAle, gelegen aan de Raadhuisstraat 17 te Oosthuizen, bestaat 21 jaar! Dat moet gevierd worden! U wordt dan ook getrakteerd op een overzichtsexpositie bestaande uit werk van een select gezelschap: een dertigtal kunstenaars die de afgelopen 21 jaar bij GaleriAle heeft geëxposeerd.

In het jaar 2003 opende GaleriAle haar deuren met een overzichtsexpositie van kunstenaars uit de gemeente Zeevang. Daarna volgden nog vele exposities.
Galeriehoudster Sandra Ale weet het nog goed: ‘Toen mijn jongste dochter 8 maanden was startten mijn man en ik met onze galerie. In het begin betroffen het exposities van twee kunstenaars: de een verzorgde de schilderijen, de ander de beelden. Deze exposities duurden 9 weken. Na een tiental jaren werd het zoeken naar nieuwe kunstenaars steeds lastiger.

Toen veranderden we van concept.’ Er werden vier denkbeeldige vakken gemaakt waar vier kunstenaars tegelijk konden exposeren. Dit beviel zo goed dat dit concept nog tot de dag van vandaag wordt gebruikt. 

Behalve op de overzichtsexpositie ‘GaleriAle 21 jaar! Op deze wel heel bijzondere expositie zijn onder andere schilderijen, foto’s, etsen, monotypes en ander grafiek, keramiek, bronzen en stenen beelden alsmede divers beeldmateriaal van de vele exposities te bewonderen.

Wanneer

  • Dagelijks t/m 11 augustus 2024 14.00 - 17.00 uur
  • Reguliere openingstijden van GaleriAle zijn elke zondag van 11.00-17.00 uur. 
    Bezichtiging buiten de openingstijden kan op telefonische afspraak: 06-57003083.

Prijzen

  • Gratis

Locatie