Interieur Grote Kerk Edam

Grote kerk beklimmen | Open Monumentendagen

Wil jij de Grote Kerk in Edam beklimmen? Tijdens de Open Monumentendagen zal de kerk de toren openen, zodat je kunt genieten van het prachtige uitzicht over Edam!

Tijdens de Open Monumentendagen wordt de toren van de Grote Kerk opengesteld voor het publiek. Dit is een unieke kans om de toren te beklimmen en te genieten van een adembenemend uitzicht over Edam en het omliggende landschap. De klim naar de top is een avontuur op zich. Smalle trappen, oude houten balken en geheime doorgangen maken het een onvergetelijke ervaring.

Eenmaal boven aangekomen, word je beloond met een panoramisch uitzicht. Je kunt de rode daken van historische huizen zien, de kronkelende grachten en zelfs het IJsselmeer in de verte. Op een heldere dag kun je zelfs de contouren van andere nabijgelegen steden zien.

De Grote Kerk heeft een belangrijke rol gespeeld in de lokale gemeenschap. Hier werden huwelijken voltrokken, begrafenissen gehouden en kerkgangers kwamen samen voor gebed en vieringen. Het is een plek waar verleden en heden samenkomen, en waar je de geschiedenis van Edam kunt voelen.

Wanneer

  • Zaterdag 14 september 2024 12.00 - 17.00 uur
  • Zondag 15 september 2024 12.00 - 17.00 uur

Locatie