Poster theater na de dam

Theater na de Dam in de Broeker Kerk

Theater Na de Dam viert op 4 mei met eenmalige voorstellingen de Tweede Wereldoorlog. In de Broeker Kerk zingt Nadja Filtzer over ontheemding en kracht na trauma, in verschillende talen.

Theater Na de Dam houdt de verhalen en herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog levend. Op verschillende locaties in het hele land vinden er aansluitend op de Nationale Herdenking elk jaar op 4 mei evenementen en bijzondere, eenmalige voorstellingen plaats in theaters, musea of concertzalen.
Nadja Filtzer is een nazaat van een Joodse familie die in 1928 vluchtte van Oekraïne naar Mexico. In de Broeker Kerk zal zij in het kader van Theater Na de Dam een gevarieerd programma brengen waarin het ontheemd zijn maar ook het juist sterker worden door een traumatische voorgeschiedenis vorm krijgen. Ze zal Nederlandstalige liederen zingen uit ‘Mijn Zwervend Hart’ dat op 12 mei in zijn geheel in de Broeker Kerk wordt uitgevoerd. Daarnaast zingt ze in het Spaans, Jiddisch, Engels en Frans, vooral eigen nummers over gemis van familie, de gelijkwaardigheid van iedereen en tolerantie ten aanzien van elkaar.

Wanneer

  • Zaterdag 4 mei 2024 20.45 - 21.30 uur

Prijzen

  • Gratis

Locatie