Sorry, deze activiteit is niet meer beschikbaar
Een man met een snor in pak

Deze film is gratis toegankelijk in verband met Dodenherdenking. Patagonië, 1960. Een Duitse dokter verblijft lange tijd in het hotel dat door een Argentijnse familie gerund wordt en raakt gefascineerd door hun ziekelijke dochtertje.

De familie is blij met de charismatische man met zijn elegante manieren en medische kennis, totdat ze achter zijn sinistere verleden komt.

De film, gebaseerd op de roman ‘Wakolda’ van filmmaakster Lucía Puenzo, won negen Awards waaronder die voor beste Regie en beste Acteur en was in 2014 de Argentijnse inzending voor de Oscar. Het verhaal volgt Mengele in zijn vluchtjaren met andere Nazi's. Wakolda stelt je de vraag: Wat zou jij doen als die aardige Duitse dokter die je thuis hebt uitgenodigd, de gehate Josef Mengele blijkt te zijn? De film speelt zich af rond het Nahuel Lake meer, een gebied dat ook wel het Argentijnse Beieren wordt genoemd door de vele Duitse en Zwitserse immigranten die ook de bouwstijl daar grotendeels hebben bepaald. - Wakolda – Lucia Puenzo, Argentinë/Spanje/Noorwegen/Frankrijk.

Prijzen

  • Gratis toegang i.v.m. Dodenherdenking

Locatie