Sorry, deze activiteit is niet meer beschikbaar

The promised land | Film

Kapitein Ludvig Kahlen (Mads Mikkelsen) wil een onherbergzaam stuk Deens heidelandschap bewerken en er een akkerbouwgemeenschap oprichten.

In naam van de koning en in ruil voor een titel en rijkdom. Het lijkt een onmogelijke missie. Aan Kahlen ligt het niet: hij verzamelt wat arbeiders en werkt onophoudelijk. Tot zijn buurman, de omhooggevallen landeigenaar Frederik De Schinkel, ontdekt dat enkele van hem weggevluchte arbeiders voor Kahlen werken. De Schinkel eist ‘zijn’ mensen, het land en eventuele opbrengsten op. Omdat Kahlen niet ingaat op vleierij, noch op vernedering of zelfs rechtstreekse agressie, draait De Schinkel langzaam door.

De weidse shots van weerbarstige gewassen, kurkdroge en dan weer besneeuwde aarde leveren stemmige, panoramische plaatjes op. Het heeft iets van een western. Mikkelsen speelt een stille, markante figuur die nimmer het achterste van zijn tong toont. Er staat van alles op zijn gebeeldhouwde gezicht te lezen, zonder dat hij daar veel tekst voor nodig heeft.

- The promised land – Nicolaj Arcel, Denemarken.

Prijzen

  • Regulier € 8,50
  • Pashouders € 7,00
  • Betaalmogelijkheden: PIN, Online

Locatie