In 1871 bracht de Franse impressionist Claude Monet een bezoek aan de Zaanstreek. Tijdens zijn bezoek schilderde hij vierentwintig landschappen en één portret.

De Zaanse schilderijen vormen de eerste grote groep werken van één locatie en één ononderbroken periode. Later paste Monet deze werkwijze vaker toe. Zo ontstonden beroemde series als de korenmijten, de populieren langs de rivier l’Epte, de kathedraal van Rouen en de waterlelies in Giverny.

In het MonetAtelier vind je 25 replica’s van de Zaanse schilderijen van Monet. Een aantal van die replica’s zijn gemaakt door gerenommeerde Zaanse kunstenaars. De verzameling schilderijen biedt een unieke blik op het werk van Monet en tegelijkertijd een impressie van Zaandam in 1871.

Naast een presentatieruimte is het MonetAtelier een voortdurend ontwikkelende, inspirerende locatie, een broedplaats voor nieuwe ideeën en een trefpunt voor liefhebbers van Monet. Het fungeert als informatiepunt en kenniscentrum over Monet in Zaandam, het startpunt voor Monet Wandelingen, de locatie voor verder onderzoek naar de relatie tussen Monet en Zaandam, schilderworkshops en lezingen.

Openingstijden

  • Kijk voor de actuele openingstijden op de website.

Prijzen

  • Het MonetAtelier is gratis toegankelijk. Een donatie is meer dan welkom.

Locatie