Limmer Die

(4.8 km)

Met de kanoroute Limmer Die vaar je een stuk door het oude gebied van de Oer-IJ, een zijtak van de oude Rijn die voor de jaartelling in zee uitmondde. Vaar heerlijk vanaf Castricum naar Limmen of Akersloot of kies een van de andere opstapplekken.

Vanuit Castricum vaar je over de Schulpvaart waarover vroeger schelpen vervoerd werden voor de kalkindustrie. Verderop in Akersloot kom je de oude veenplassen Die en Kerkmeer tegen. Langs de oevers hiervan zie je grote delen riet staan. Hierin huizen de rietvogels. Zie je ze niet dan hoor je ze vaak wel. Ondertussen kom je op het water futen, waterhoenders, meerkoeten en andere watervogels tegen. Voor veel weidevogels vaar je langs de A9. Hier ligt een belangrijk weidevogelgebied, dat Landschap Noord-Holland beheert.

In het noorden van Akersloot vaar je langs de Noordermolen (1589) die je vanaf het water kunt bezichtigen. Deze molen bemaalt nog steeds de Groot-Limmerpolder (1476 ha). Ten zuiden van Akersloot ligt Museumgemaal 1879. Deze kan je op zondagmiddagen van april tot oktober bezoeken.

Handige informatie:
De route bestaat uit diverse deelroutes met verschillende afstanden. Daarnaast is de verbinding vanuit Castricum tussen 1 oktober en 15 juni afgesloten. 

Dit ga je zien

Startpunt: Akersloot
Navigeer naar startpunt
Eindpunt: Akersloot
Navigeer naar eindpunt