Trouwen in Laag Holland - De mooiste trouwlocaties in Noord-Holland

Ben jij al uren op zoek naar de leukste trouwlocaties van Noord-Holland? Zoek niet verder! Laag Holland is hét decor voor de mooiste dag van je leven. Trouwen op het water óf op het laagste punt van Noord-Holland? De mogelijkheden zijn Eindeloos!
Hier vind je een overzicht van de mooiste en meest unieke trouwlocaties in Noord-Holland.

1. Vrouwe Frida Cornelia

Stap in een heel stoer huwelijksbootje


De Vrouwe Frida Cornelia is een klipperraak uit 1908 van 25 meter lang en 5 meter breed. Deze eens robuuste 'werkboot' onderging een extreme make over en fungeert sindsdien als een modern en comfortabel dagtochtenschip én is officieel één van de stoerste trouwlocaties in Noord-Holland. Ervaar een relaxte, intieme zeiltocht met familie en vrienden. Het anker gaat uit de trouwambtenaar en bode worden, door middel van een stijlvolle witte sloep, aan en van boord gebracht. Bij deze mooie locatie is van alles mogelijk: trouwen, varen, eten, feesten, barbecueën. En ja, sommige trouwpartijen eindigen zelfs in het water met bruidsjurk en al! Bovenal is hier de sfeer intiem en informeel. 

Vrouwe Frida Cornelia - Monnickendam

Trouwlocaties Noord-Holland | VFC Zeilcharters

2. Fort Resort Beemster

Een droombruiloft in Werelderfgoed De Beemster


Trouwen bij Fort Resort Beemster is groots genieten op een unieke locatie in Werelderfgoed De Beemster. Dit oude fort van de Stelling van Amsterdam is omgebouwd tot chic welnesscentrum inclusief luxe hotel en twee toprestaurants. Zodra je hier binnenstapt, ervaar je direct de luxe en bijzondere sfeer. Alles klopt en aan alles is gedacht. Geef het ja-woord in de prachtige Fort Zaal óf in het zonnetje in de buitenlucht op het lounge terras. Fort Resort Beemster tovert 

Ook de mogelijkheden voor het diner groots. Kies bijvoorbeeld voor een gezellige casual fort grill of voor een luxe gastronomische zesgangen-diner in het Poterne restaurant. Het trouwefeest vindt plaats in de Fort zaal met bar en open keuken. Kies je eigen DJ of band om het feest compleet te maken. Na een onvergetelijke dag ploffen jullie heerlijk neer in de bruidssuite en familie en vrienden kunnen onvernachten in één van de fortvertrekken. Hier sliepen vroeger de soldaten, maar deze vertrekken zijn inmiddens omgebouwd tot prachtige hotelkamers. De volgende dag kun je heerlijk relaxen in de welness. 

Fort Resort Beemster - Zuidoostbeemster

3. Villa Clementine

Villa Clementine is een prachtige historische villa gelegen in centrum van Purmerend. In 1880 bouwde de heer Brantjes de villa als geschenk voor zijn echtgenote, Clementine. Na een grootse restauratie heeft het rijksmonument in mei 2016 haar deuren geopend en is de villa exclusief te huur. Wanneer je de villa binnenstapt, voel je de historie en hoe rijk mevrouw Clementine zich gevoeld moet hebben toen ze hier woonde.

De inrichting van Villa Clementine is klassiek en romantisch en alle kamers ademen dezelfde sfeer. Aan de villa bevindt zich een grote, lichte serre, die grenst aan de bijzondere binnentuin die toegankelijk is via de grote zaal beneden. Deze ooit zo chique binnentuin is in oude staat hersteld en aangelegd, compleet met romantisch prieel. Een groot pluspunt van deze locatie: hier vind je alles onder één dak!

Villa Clementine - Purmerend

Op zoek naar trouwlocaties in noord holland? Trouw bij Villa Clementine in Purmerend

4. Het Beroemde huis

Omgeven door pracht en praal


Het beroemde huis is een zeventiende-eeuws (1652) woonhuis met prachtige renaissancistische wandschilderingen. De familie Van Doornik krabde gedurende tien jaar met mesjes tientallen verflagen van de muren af om de verborgen schilderijen tevoorschijn te toveren. Sinds 2012 kun je hier ook trouwen. In de grootste kamer op de zeventiende-eeuwse stoelen en met zeventiende-eeuws servies. Alles is in stijl: klassiek, charmant en reuze romantisch. 

Veertig personen kunnen getuigen zijn van de plechtigheid en voor een aansluitend feest is het hele huis beschikbaar. De vrouw des huizes stelt alles in het werk om de-mooiste-dag-van-je-leven ook daadwerkelijk de mooiste te laten zijn. Gastvrijheid, warmte, huiselijkheid én lekker eten: dat zijn zo wat redenen om hier aan te meren voor the big day.

Het Beroemde huis - Broek in Waterland

Op zoek naar trouwlocaties in noord holland? Trouw bij het beroemde huis in Broek in Waterland

5. Raadhuis Graft

Elkaar het jawoord geven in Oudhollandsche stijl


Het oude raadhuis in Graft (1613) fungeerde tot 1970 als 'rechtshuis'. Tegenwoordig is het een museum en één van de mooiste trouwlocaties in Noord-Holland. In de oude raadszaal is weinig tot niets veranderd door de eeuwen heen. De oude bolpoottafel waaraan het bruidspaar 'malkander de rechterhand geeft' is nog dezelfde als waar onze over-over-overgrootouders dat deden. De sfeer is gemoedelijk en intiem. Er zijn zo'n 35 zitplaatsen. Daaromheen is er plaats voor vijfentwintig overige genodigden. Met z'n allen rondom de tafel scharen, zodat iedereen een fraai uitzicht heeft op het bruidspaar. 

Na de huwelijksvoltrekking zijn er mogelijkheden voor een receptie. En wie het buiten verder wil vieren kan een rondvaart boeken op een zogeheten tuindersvlet. Voor een feest wijk je uit naar een van de horecagelegenheden in de buurt. Daarvandaan wordt het kersverse bruidspaar traditiegetrouw 'ten bedde gedanst'. 

Raadhuis Graft - Graft

Op zoek naar trouwlocaties in noord holland? Trouw bij Raadhuis de Rijp! 

6. De Breek

Daar bij die mooie molen..


Je bevindt je hier op het laagste punt van Noord-Holland, ruim zes meter onder NAP. Om je heen zie je enkel de Brekermolen en het bezoekerscentrum, waar je naast een voortreffelijke appeltaart ook een boterbriefje kunt halen. Maar de meeste stellen trouwen buiten, onder de blauwe hemel. Middenin het karakteristieke Laag Hollandse landschap: weids en open, met groene velden zover het oog reikt. Vergezeld door kwetterende weidevogels, kwakende kikkers en zoemende bijtjes. En natuurlijk de bruiloftsgasten. Bij uitstek één van de meest unieke trouwlocaties in Noord-Holland! 

De Breek biedt de mogelijkheid om in een weidse omgeving een intiem feest te organiseren. Afgesloten van de rest van de wereld kun je hier samen met je gasten de hele dag terecht: van de plechtigheid tot taart snijden tot feesten waarbij - in dit geval dan denkbeeldig - het dak er af gaat. 

De Breek - Oosthuizen

Op zoek naar trouwlocaties in noord holland? Trouw bij de Breek in Etersheim