Museum Huis van Hilde

Museum Huis van Hilde | VVV Informatiepunt

Museum Huis van Hilde is het bezoekbare en beleefbare deel van het archeologisch depot Noord-Holland. Ook vind je er een VVV informatiecentrum voor Castricum en omstreken.

Archeologiecentrum- en museum

Huis van Hilde opende in januari 2015 de deuren als Archeologiecentrum provincie Noord-Holland. Op slag was het centrum een succes, zowel bij het grote publiek als in de media. Met publicaties van paginagrote artikelen in provinciale en landelijke kranten en prominente items in televisiejournaals en programma’s als DWDD. Ook kwamen er dit eerste jaar overrompelend veel bezoekers en ontvingen ze enthousiaste feedback op sociale media. Het was op slag duidelijk om de reputatie van Huis van Hilde serieus te nemen als nieuw erfgoedcentrum. De permanente expositie van Huis van Hilde werd herkend als state-of-the-art. Archeologen en museumprofessionals uit binn…

Archeologiecentrum- en museum

Huis van Hilde opende in januari 2015 de deuren als Archeologiecentrum provincie Noord-Holland. Op slag was het centrum een succes, zowel bij het grote publiek als in de media. Met publicaties van paginagrote artikelen in provinciale en landelijke kranten en prominente items in televisiejournaals en programma’s als DWDD. Ook kwamen er dit eerste jaar overrompelend veel bezoekers en ontvingen ze enthousiaste feedback op sociale media. Het was op slag duidelijk om de reputatie van Huis van Hilde serieus te nemen als nieuw erfgoedcentrum. De permanente expositie van Huis van Hilde werd herkend als state-of-the-art. Archeologen en museumprofessionals uit binnen- en buitenland reisden af naar Castricum om de expositie te bewonderen. Vanaf de opening organiseerde Huis van Hilde bovendien een opeenvolging van spraakmakende tijdelijke tentoonstellingen en evenementen, die steeds opnieuw de belangstelling van media en publiek voor het Noord-Hollands erfgoed wisten te wekken.

Bezoekers en media in Nederland namen Huis van Hilde vanaf de start waar als een museum. In het buitenland was het niet anders. Daar werd Huis van Hilde in 2017 zelfs genomineerd voor de prestigieuze European Museum of the Year Award. Sinds 2021 is het Huis van Hilde opgenomen in het officiële museumregister van Nederland, en kan daardoor met een museumkaart gratis bezocht worden.

VVV-punt

Museum Huis van Hilde ligt direct naast het station van Castricum. Het Huis is met Openbaar Vervoer en auto uitstekend bereikbaar. In het Huis bevindt zich een VVV Informatiepunt. Direct bij de entree, links van de balie, vind je een uitgebreid aanbod aan folders. De baliemedewerkers helpen je graag op weg met duinplattegronden, entreekaarten voor de duinen, fietsroutes, en meer. Zo is Huis van Hilde een perfect startpunt  voor een dagje uit in de regio. 

Openingstijden

  • Elke maandag gesloten
  • Elke dinsdag 11.00 - 17.00 uur
  • Elke woensdag 11.00 - 17.00 uur
  • Elke donderdag 11.00 - 17.00 uur
  • Elke vrijdag 11.00 - 17.00 uur
  • Elke zaterdag 11.00 - 17.00 uur
  • Elke zondag 11.00 - 17.00 uur

Prijzen

  • Volwassenen € 7,50
  • Kinderen € 4,00 5 t/m 17 jaar
  • MJK (Museumjaarkaart) Gratis

Neem alvast een kijkje

Locatie