3x de fijnste natuurcampings - Kleinschalig kamperen in Laag Holland

Direct onder de rook van Amsterdam strekt zich een gebied uit waar de tijd stil lijkt te staan. Een oer-Hollands landschap met dijken, velden, sloten en vaarten en groen tot aan de horizon. Een heerlijk landelijk laagland waar het zo lekker luieren is. Ga op in deze bijzondere omgeving en zet je tentje op bij één van deze Noord-Hollandse natuurcampings.

1. Camping het Rietveen

Rust en recreatie aan de Breek


Deze prachtig gelegen camping is omgeven door natuur en water. Door de ligging aan de plas 'De breek' is dit een ideale uitvalsbasis voor watersport- en visliefhebbers. Aan de overzijde van de plas vind je het recreatiegebied ‘t Twiske met mooie fiets en wandelroutes. Per boot of kano is ook natuurgebied Het Ilperveld binnen handbereik. Kortom; Genoeg te zien en te doen in de bijzondere Laag Hollandse natuur.  

Camping het Rietveen - Landsmeer

2. Minicamping de Dijk

Uitwaaien aan de IJsselmeerdijk


Minicamping de Dijk is een kleinschalige camping aan de rand van de bruisende gemeente Edam-Volendam. Lekker ontspannen, uitwaaien en/of watersporten aan het IJsselmeer, fietsen in de omgeving of een gezellige dagtrip naar Edam of Volendam. De camping dankt zijn naam aan de IJsselmeerdijk waaraan de camping ligt en waar er genoeg mogelijkheden zijn om vanaf de strandkant te recreëren aan het water. Ga bijvoorbeeld surfen, zwemmen of varen!

Minicamping de Dijk - Edam

3. Camping de Rustige Hoeve

Voor wie écht op zoek is naar rust en ruimte
 

Camping de Rustige Hoeve is een SVR erkende minicamping gelegen in het Noord-Hollandse Grootschermer. Deze camping is bij uitstek geschikt voor iedereen die op zoek is naar rust en ruimte. Zet je tent op of parkeer je caravan bij de Rustige Hoeve en verken de omgeving wandelend en op de fiets. De camping ligt op een steenworp afstand van de bijzondere Eilandspolder. Ook leuk om te bezoeken: de omliggende dorpen zoals Graft en de Rijp.

Camping de Rustige Hoeve - Grootschermer