3x een bootje, kano, of surfboard huren - Ervaar de vrijheid van het water

Wil je het water rond Oostzaan verkennen maar heb je geen boot, kano, surfplank of SUPboard? Maak je geen zorgen! Er zijn genoeg mogelijkheden voor het huren van de ingrediënten van een gezellig dagje op- of aan het water. Met of zonder gids, een paar uur of de hele dag, de mogelijkheden zijn oneindig. Op sommige plekken kun je ook kiezen voor het volgen van lessen of een gevulde picknickmand kopen voor onderweg. Na een drukke dag vol waterplezier kun je hier ook lekker ontspannen met een hapje en een drankje. Hieronder een aantal fijne plekken uitgelicht.

Twiske Haven

Food, boats and events

Bij Twiske Haven kun je terecht voor het huren van allerlei soorten bootjes. Als het vaart, heeft Twiske Haven het in zijn arsenaal. Kajaks, kano’s, zeilboten, waterfietsen, roeiboten, fluistersloepen, noem het maar op. De boten zijn al te huur vanaf een uurtje, maar ook voor 3 uur of gewoon lekker voor de hele dag zodat je op je gemak de omgeving kunt verkennen. Twiske Haven heeft tal van opties om je dagje op het water te verrijken. Neem bijvoorbeeld een picknickmand mee uit het restaurant of maak gebruik van één van de activiteitenarrangementen, zoals de sloepenspeurtocht of de natuurtocht. Achteraf kun je bij Twiske Haven bijkomen met een hapje en een drankje uit het restaurant, of de dag afsluiten met een potje boerengolf.

Windsurf en Sup Twiske 

Voor de actievelingen

Wil je de omgeving van Oostzaan verkennen én je workout voor de dag achter de rug hebben in één keer? Ga dan eens kijken bij Windsurf en Sup Twiske. Hier kun je jaarrond vanaf 4 personen sups huren, net als alle sup-benodigdheden zoals een wetsuit of een waterproof tas voor je spullen. Nog niet zo ervaren op sup-gebied? Geen probleem, Windsurf en Sup Twiske biedt ook (privé)lessen in suppen en windsurfen en diverse clinics aan om je skills te verbeteren. Ook leuk: voor de sportieve jeugd van 10 tot 16 jaar organiseert Windsurf en Sup het Twiske elk jaar een zomerkamp van een week.