Ontdek De Beemster - Unieke belevenissen

Ga jij graag van de gebaande paden af? Een échte unieke belevenis? Dan zit in je de Beemster helemaal goed! Enthousiaste ondernemers hebben hier gewerkt aan een mooi recreatief aanbod, waardoor jij echt té gekke avonturen kunt beleven! Wat dacht je bijvoorbeeld van een duurzame tour met een elektrische Twizy, door twee Werelderfgoederen tegelijk fietsen of De Beemster vanuit de kerktoren bekijken? Het kan allemaal in De Beemster!

 • Toeren met een Twizy

  Ontdek De Beemster op een unieke manier met deze toffe Beemster Twizy.

  Toeren met een Twizy Ga op stap met een Twizy in De Beemster.
 • Fietsen & Wandelen

  Doorkruis op je rijwiel of lopend het open polderlandschap van De Beemster met één van onze favoriete routes.

  Fietsen & Wandelen Fietsers in de Beemster.
 • Ontdek de Beemster

 • Historisch Beemster

  Na de drooglegging 400 jaar geleden is er al een hoop gebeurd in dit bijzondere Werelderfgoed. Ontdek de rijke geschiedenis van droogmakerij De Beemster.

  Historisch Beemster
 • Klim naar het hoogste punt

  Beklim de kerktoren van de Keyserkerk en bekijk de Beemster van bovenaf. 

  Klim naar het hoogste punt Luchtfoto van de Keyserkerk in De Beemtster.

Toeren met een Twizy - Met een twist door De Beemster

Wie toch graag gemotoriseerd rijdt met een dak boven z'n hoofd, die kan in de beemster een Renault Twizy huren. Een geinig klein tweezittertje met stoere vleugelportieren en een geruisloze motor. Het rijden zelf is ook iets anders dan je gewend bent, want in een Twizy zit je achter elkaar. Een soort gemotoriseerde en overdekte, superdeluxe tandem dus. Je huurt deze twizy via Visit Beemster en kunt hierin kennismaken met twee Unesco Wereldergoederen: de Stelling van Amsterdam en Droogmakerij De Beemster. Je tuft door de kaarsrechte verkaveling van de droogmakerij waarbij je onderweg van alles over haar bijzondere onstaangsgeschiedenis kunt leren. 

    

Historisch Beemster - Terug in de tijd

Na de drooglegging 400 jaar geleden is er al een hoop gebeurd in dit bijzondere Werelderfgoed. Van voedselkamer van de hoofdstad tot geboorteplaats van de wereldberoemde Carel Fabritius en van de Stelling van Amsterdam tot de verhalen van Betje Wolff. Maak kennis met deze historische hoogtepunten bij het Betje Wolff museum, het Agrarisch Museum Westerhem en bij de forten van de Stelling van Amsterdam.

Bij het Betje Wolff museum kom je meer te weten over feministe en schrijfster Betje Wolff. Zij woonde hier van 1759 tot 1777 en schreef diverse boeken over onder andere het opvoeden van meisjes, politiek en schijnvroomheid. In het museum zie je haar gerestaureerde schrijfkamertje en wordt er een film getoond over haar leven. Agrarisch Museum Westerhem is de perfecte kans om een authentieke stolpboerderij van binnen te bekijken en te zien hoe de herenboer en de boerenknecht met hun gezinnen vroeger woonden. Naast de museumboerderij zijn er gedurende het jaar ook verschillende tentoonstellingen over onder andere de drooglegging van De Beemster.

    

Klim naar het hoogste punt - De Beemster van bovenaf

Hoe kan je de rechte lijnen van De Beemster het beste bekijken? Juist, van bovenaf! Vanaf eind mei 2022 wordt de kerktoren van de Keyserkerk toegankelijk voor publiek en wordt het mogelijk om de droogmakerij van bovenaf te bekijken. Durf jij het aan? Houd de website in de gaten voor de officiële openingsdatum.

Fietsen & Wandelen - Ontdek droogmakerij De Beemster

Doorkruis op je rijwiel of lopend het open polderlandschap van De Beemster met één van onze favoriete routes. Ontdek zelf waarom De Beemster is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst en maak kennis met de verhalen die hier leven. Met welke route ga jij op ontdekkingstocht door De Beemster?