Heerlijk fietsen - Langs de oude Zuiderzee

Het gebied Edam-Volendam leent zich perfect voor een mooie fietstocht. Naast dat Edam het startpunt is van de LF Waterliniefietsroute is het ook een perfecte uitvalsbasis om het landelijke gebied Zeevang te ontdekken. Zeevang staat bekend om de prachtige kogen en braken, kleinschalige horeca-adressen en veel bijzondere flora & fauna. Wil jij deze uitgestrekt natuur afwisselen met oer-Hollandse gezelligheid? Zet dan koers naar Volendam. Het is vanuit Volendam ook mogelijk om met de veerpont over te varen naar schiereiland Marken. Een sportief dagje uit in Noord-Holland!
 

Stevig aan de wandel - Land van contrasten

De wandelroutes rondom Edam-Volendam kennen veel variatie. Trek bijvoorbeeld het boerenland in met de 'Pontjesroute' en hop met behulp van touwtrekpontjes van weiland naar weiland. Of loop over de Markermeerdijk terwijl je de podcast 'Kijk Luister Dijk' volgt.
Een must-do met de kinderen is 'Het Dik Trompad'. Herken jij de plekken uit zijn wereldberoemde verhalen?

Ga voorbereid op pad

Heb je een mooie fiets- of wandelroute door Edam-Volendam gevonden? Dan is het bijna tijd om op pad te gaan. Bereid je goed voor door precies te weten waar je een fiets kunt huren en vind de rustpunten en TOP’s op de route.