Heerlijk fietsen - in Landsmeer

In Landsmeer is het prachtig fietsen. Ga bijvoorbeeld op ontdekkingstocht in Het Twiske. Een heerlijk recreatiegebied vlakbij Amsterdam. De fietspaden voeren je door rustige natuur en langs mooie uitzichten over het water. Voor een pauze kun je terecht bij één van de restaurantjes. Of fiets om het Ilperveld heen. De groene stroken trilveen worden afgewisseld door talloze sloten en rietkragen. Een mooi plaatje.... Bij het bezoekerscentrum kun je even stoppen om de vogelkijkhut te bezoeken. Wie weet spot je nog een bijzonder exemplaar! 

Stevig aan de wandel - Land van contrasten

Het is moeilijk kiezen welke wandelroute je in Landsmeer als eerste wilt gaan doen. Kies je voor de vijfde etappe van het trekvogelpad, waarbij je koers zet richting het pittoreske Broek in Waterland? Je kunt ook wat meer in de buurt blijven en op ontdekkingstocht gaan in het Twiske. Dit bijzondere recreatiegebied ligt namelijk gewoon om de hoek. Of ga je liever over het onverharde terrein van het veenweidegebied tijdens de Kadoelenroute? Let wel op, want deze route kent geen genade na een paar regenachtige dagen!

Ga voorbereid op pad

Als je dan eenmaal je favoriete route hebt uitgekozen, dan is het fijn om ook te weten waar je een fiets kunt huren of leuk kunt pauzeren. En een beetje inspiratie voor je volgende route is natuurlijk ook nooit weg......