Lekker weg op de fiets

Eigenlijk is er geen betere plek om Laag Holland te ontdekken dan vanuit Purmerend. Purmerend is de ideale uitvalsbasis voor uitstapjes naar andere steden, dorpen en natuurgebieden. Op de fiets ben je in een handomdraai in het werelderfgoed de Beemster met haar gemalen en forten. Of je zet koers naar de oude vissersdorpen aan het IJsselmeer. 
 

Stadswandelingen

Purmerend heeft een rijke historie en veel van deze mooie verhalen worden verteld tijdens de stadswandelingen. Deze routes nemen je mee naar plekken waar je niet snel zult komen en vertellen verhalen die je nooit had geweten als je "gewoon" langsgelopen was.
Je kunt de folders van deze wandelingen gratis ophalen bij VVV Purmerend, maar ze zijn ook te downloaden via de IZI.travel app.
Word je liever begeleid door een enthousiaste gids? Loop deze wandelingen dan onder begeleiding van het Gilde Purmerend

Stevig aan de wandel

Er zijn natuurlijk niet alleen stadswandelingen te doen in Purmerend. De stad heeft ook een mooi bos waar je heerlijk kunt wandelen. Het Purmerbos leent zich uitstekend voor de kortere - 1,5 tot 5 KM - wandelingen. En de hond? Die kan gewoon mee! Het grootste gedeelte is namelijk hondenlosloopgebied. Met de kids doe je er bijvoorbeeld het Kabouterpad of de Phoenixroute. Succes gegarandeerd! Maak je liever een wat langere wandeling? Tijdens de Stellingroute heb je een goed zicht op de Beemsterpolder en passeer je onderweg verschillende forten van de Stelling van Amsterdam. Twee Werelderfgoederen in één klap!

Ga voorbereid op pad

Heb je een mooie fiets- of wandelroute in de buurt van Purmerend gevonden? Dan is het bijna tijd om op pad te gaan. Bereid je goed voor door precies te weten waar je een fiets kunt huren en vind de rustpunten en TOP’s op de route.