Purmerend Marktstad

(1.9 km)

Deze historische stadswandeling neemt je mee langs de oude markten van Purmerend. Door het verkrijgen van 'marktrechten' kon de stad Purmerend groeien als handelscentrum voor de nijverheid.

De marktstad trok veel boeren, handelaren en kopers 'van buiten' aan en de markten waren daarom van groot economisch belang voor Purmerend en haar 'Purmerenders'.

Deze interactieve tour leidt je langs de bijzondere plekken en markten. Wandel over de Kaasmarkt, Paardenmarkt, Koemarkt en nog vele andere voormalige marktpleinen en ervaar zelf de belangrijke rol die de markten voor Purmerend hebben gespeeld! Deze route is ongeveer 1,9 km lang. Klik hier om de hele stadswandeling te bekijken en om op pad te gaan.

Handige informatie:
De IZI travel app kun je gratis downloaden op je smartphone. Laat je verassen door de vernieuwende mogelijkheden die IZI travel te bieden heeft. IZI travel navigeert je langs en door de mooiste en meest bijzondere plekken. Met hulp van gesproken begeleiding en aan de hand van verhalen en anekdotes, maar ook met foto's, video's en nog vele extra's.

Dit ga je zien

Startpunt: Kaasmarkt
1441 BG Purmerend
Navigeer naar startpunt
Eindpunt: Kaasmarkt
1441 BG Purmerend
Navigeer naar eindpunt

Kenmerken