Streekproducten

Je hebt Edam en Volendam pas écht bezocht als je kennis hebt gemaakt met de authentieke smaken van deze regio. Proef bijvoorbeeld de bekende paling van Smit Bokkum, die al generaties lang in Volendam wordt gerookt, of geniet van een stuk Edammer kaas. Ook kun je Volendam niet verlaten zonder op de dijk een Hollandse Nieuwe te hebben geprobeerd!

 

Versgerookte paling

Bij Smit Bokkum is er passie voor paling en dat proef je! Jan Smit is al vanaf zijn 13de werkzaam in het bedrijf en daarmee de 5de generatie in het bedrijf. “Er zijn maar een paar mensen die een goed oog hebben om vette paling van de visserman te kopen, maar dat is wel heel belangrijk voor het resultaat”.

Klik hier voor het verhaal van Jan.
Smit Bokkum

Edammer Kaas

Het bolvormige Edammer kaasje is wereldberoemd. Ontdek in Edam het verhaal achter dit kaasje. Ga tijdens de kaasmarkten (gedurende het zomerseizoen) terug in tijd en zie hoe deze traditioneel verhandeld wordt en doe je tegoed aan alle verschillende soorten.

Klik hier voor meer informatie
Kaasdragers op de Kaasmarkt in Edam.

Verse haring

Door de ligging aan het water krijg je in Volendam al snel trek in een visje. Om een beetje in de traditie te blijven is het zeker een aanrader om voor een Hollandse Nieuwe te kiezen. Op de befaamde Dijk zijn ze op verschillende plekken het hele jaar door verkrijgbaar.

Meisjes in klederdracht eten haring.